Τα σχέδια της Εθνικής για την Probank

Την αξιοποίηση της μεγάλης εμπειρίας και εξειδίκευσης της Probank στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σχεδιάζει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Στόχος της Εθνικής είναι να διατηρήσει και να αναδείξει τις δομές που έχει δημιουργήσει η Probank για την εξυπηρέτηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καθώς και ελεύθερων επαγγελματιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του 2012 το χαρτοφυλάκιο δανείων της τράπεζας έφτανε τα 2,44 δισ. ευρώ εκ των οποίων σχεδόν το 90% αφορούσε χορηγήσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Την προηγούμενη Παρασκευή αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόκτησης της Probank από την Εθνική, επιτελείο της τράπεζας με επικεφαλή τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο κ. Πέτρο Χριστοδούλου συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων της Probank για να τους καλωσορίσουν στον όμιλο και τους διαβεβαίωσε για την ομαλή ένταξή τους στον όμιλο. Ο κ. Χριστοδούλου αναγνώρισε την ισχυρή θέση της Probank στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χριστοδούλου σημείωσε ότι για διάστημα έξι μηνών δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στις αμοιβές και τους όρους εργασίας των εργαζομένων στην Probank και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ουσιαστική αξιολόγηση του δυναμικού της τράπεζας ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, αποτελεσματική και δίκαιη αξιοποίησή του στο πλαίσιο των ευρύτερων αναγκών του ομίλου της Εθνικής.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος, η διάσπαση της Probank σε καλό και κακό κομμάτι. Με την απόφαση της ΤτΕ η άδεια της ανακλήθηκε και η τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση, με εκκαθαριστεί την εταιρεία PwC Business Solutions. Το υγιές τμήμα της τράπεζας αποκτήθηκε από την Εθνική Τράπεζα. Αναλυτικά η ΕΤΕ απέκτησε στοιχεία ενεργητικού ύψους 3,1 δι. ευρώ εκ των οποίων τα 2,6 δισ. ευρώ είναι δάνεια και 3,2 δισ. ευρώ στοιχεία παθητικού εκ των οποίων 3,1 δισ. ευρώ είναι καταθέσεις. Το δίκτυο καταστημάτων της Probank αριθμεί τα 112 σημεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα