Τέσσερις δράστες δείχνουν τα βίντεο

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής τα βίντεο από το σύστημα παρακολούθησης, τα υπολείμματα του ωρολογιακού μηχανισμού και τα ευρήματα της έκρηξης στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι. Τις κινήσεις τουλάχιστον 4 ατόμων φαίνεται ότι έχει εντοπίσει η αστυνομία από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ στη βομβιστική επίθεση εκτιμάται ότι ενεπλάκη και ομάδα υποστήριξης, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 7 άτομα. Έκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καλώντας σε υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης από τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται

ή θα επισκεφθούν την Αθήνα.

Για επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας: «Έχουν ενεργοποιηθεί σκοτεινοί κύκλοι που δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να αλλάζει κατεύθυνση. Δεν επαρκεί μόνο η καταδίκη από τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, χρειάζεται σύσσωμη κοινωνική καταδίκη αλλά και αποτελεσματική λειτουργία του αρμόδιου υπουργείου, με το οποίο είμαστε σε στενή επαφή».

Για αναβίωση της τυφλής βίας έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη. Εκτίμησε ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται υπολείμματα από παλιές οργανώσεις που επανενεργοποιούνται.

«Τέτοιου είδους επιθέσεις, οι οποίες είναι καταδικαστέες, καλλιεργούν ένα κλίμα αποπροσανατολισμού το οποίο αξιοποιεί η κυβέρνηση σε βάρος του λαϊκού κινήματος», δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής.

Στα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου η Ελλάδα. Δημοσίευμα των New York Times εκφράζει έμμεσα φόβους για επιστροφή του εξτρεμισμού στη χώρα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη χρονιά ύφεσης γεγονός που έχει τροφοδοτήσει την οργή και τα «τυφλά» χτυπήματα κατά τραπεζών, αναφέρει το Reuters, ενώ η Huffington Post επισημαίνει ότι οι επιθέσεις σε ΑΤΜ τραπεζών είναι ένα συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα, ωστόσο «χτύπημα» σε εμπορικό κέντρο μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά.

Εν τω μεταξύ, συναγερμός σήμανε νωρίτερα στην Ευελπίδων, μετά τα τηλεφωνήματα αγνώστων στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» και στον ραδιοσταθμό Real για τοποθέτηση βόμβας στα κτίρια 5 και 6. Τα δικαστήρια εκκενώθηκαν ενώ μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Διαβάστε την προηγούμενη είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα