Συζήτηση για την ιθαγένεια

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την ιθαγένεια των παιδιών μεταναστώνπου γεννιούνται και ανατρέφονται στηνΕλλάδα πραγματοποιήθηκε χτες στο αμφιθέατροτου Α984, με πρωτοβουλία τηςΕλληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα τουΑνθρώπου.

Αρχικώςτο λόγο πήρε μια νέα κοπέλα η JackieAbholimen απότην οργάνωση Asanteαφρικανικής καταγωγής και έθεσε τονπροβληματισμό πως γίνεται ένας άνθρωποςπου τόσα χρόνια λειτουργεί σαν Έλληναςπολίτης, τώρα πως θα λειτουργεί καιεπισήμανε ότι είναι καθολικό αίτηματων παιδιών που είναι μετανάστες

2ηςγενιάς να μην καταργηθεί ο νόμος 3838 , ολεγόμενος νόμος Ραγκούση αλλά ναβελτιωθεί.

Οβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκος Βούτσης ,τόνισε ότι αυτό που επιχειρείται είναιένα οργανικό στοιχείο εμφυλιοπολεμικήςστρατηγικής .

Οβουλευτής του ΠΑΣΟΚ , Γιώργος Ντόλιος,υπογράμμισε ότι η απόφαση του Συμβουλίουτης Επικρατείας δεν υποχρεώνει τη Βουλήνα αλλάξει τη φιλοσοφία του νόμου 3838για την ιθαγένεια και πως θα πρέπει ναγίνουν βελτιώσεις και μικρές αλλαγές.

ΟΝίκος Τσούκαλης από τη ΔημοκρατικήΑριστερά , επισήμανε ότι η ραγδαίααυστηροποίηση του νόμου αυξάνει τηνξενοφοβία και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡσθεναρά αντιτίθεται στο νομοσχέδιοενώ προανήγγειλε ότι στο Κοινοβούλιοθα διαμορφωθούν και οι αντίστοιχες συμμαχίες.

Απότην πλευρά του ΚΚΕ ο Αντώνης Αντανασιώτηςτόνισε το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφασητου ΣτΕ η οποία γίνεται οδηγός ρατσιστικώναπόψεων αλλά και τη σπουδή της Κυβέρνησηςνα αλλάξει το νόμο πριν ακόμη δημοσιευθείη απόφαση του Συμβουλίου

ΟΑρχιμανδρίτης , Τιμόθεος Ανθης , διευθυντήςτου Κέντρου Παλιννοστούντων καιΜεταναστών , διάβασε μνμ του ΑρχιεπισκόπουΙερώνυμου , στο οποίο αναφέρει ότι ηΕκκλησία δεν κάνει διακρίσεις ενώεκφράζει την ανησυχία του για την αύξησητων ρατσιστικών επιθέσεων .

ΟΓιάννης Ραγκούσης ως πρώην υπουργός που συνέταξε το νόμο 3838 για την ιθαγένεια,είπε ότι οι αντιδράσεις είναι έναπολιτικό σχέδιο που στον πυρήνα τουυπάρχει η πρόθεση της πολιτικής απάτηςκαι της εκλογικής αρπαχτής.

Τέλοςο καθηγητής Δημήτρης Χριστόπουλος,αντιπρόεδρος της ΕΕΔΑ είπε χαρακτηριστικάότι θα πρέπει να προβληματίσει τηνπλειοψηφία του ΣτΕ ότι πρώτη πουπανηγύρισε την απόφαση της είναι η Χρυσή Αυγή και κατέληξε ότι η συγκεκριμένηαπόφαση οδηγεί σε φυλετικό ρίσκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα