Τα σενάρια περί απολύσεων στο Δημόσιο

Τηνδιαβεβαίωση ότι δεν έχει θέσει θέμααπολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, έδωσε,σύμφωνα με πληροφορίες, στον Γιάννη Στουρνάρα, ο επικεφαλήςτου EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, μετά απότηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Σύμφωναμε τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βίζερείναι ο «ανώτατος αξιωματούχος τηςευρωζώνης», που νωρίτερα σε ενημέρωσηδημοσιογράφων, είχεχαρακτηρίσει «υπερτροφικό» τον ελληνικόδημόσιο τομέα, αναφέροντας ότι τοΜνημόνιο προβλέπει ότι οι

ελληνικέςαρχές πρέπει να καταρτίσουν οργανογράμματαανά υπουργείο και να τεθούν οι στόχοιγια τις αποχωρήσεις από το δημόσιοτομέα.

«Οι απολύσεις δεν πρέπει να είναι ταμπού», τόνισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Όπως ανέφερε: «Οφείλουμε να έχουμε αξιολόγηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμό των εργαζομένων στο δημόσιο, ανάλογα με τις ανάγκες του δημοσίου».

Έντονααντέδρασε και η ΔΗΜΑΡ στην αναφορά τουκ. Βίζερ ότι ένα μικρό κόμμα τουκυβερνητικού συνασπισμού αντιδράανεύθυνα σε «οποιεσδήποτε απολύσειςστο δημόσιο».

«Πιστοποιητικάευθύνης η ΔΗΜΑΡ δεν περιμένει από κανένανΕυρωπαίο αξιωματούχο» δήλωσε ο ΔημήτρηςΧατζησωκράτης, τονίζοντας ότι οιαπολύσεις στο δημόσιο δεν είναι στόχος.

Πάντωςκαι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρει,ερωτηθείς νωρίτερα για το εάν θαδρομολογηθούν 25 χιλιάδες απολύσεις στοδημόσιο, δήλωσε πως η Αθήνα θα πρέπεινα αναπροσαρμόσει το αριθμό των υπαλλήλων,χωρίς να το διευκρινίσει περαιτέρω.

Keywords
Τυχαία Θέματα