Συνάντηση Παπαρήγα ΠΟΣΠΕΡΤ

«Διαφωνούμε ριζικά με τη μετατροπή του τέλους, που εισπράττει η ΔΕΗ για την ΕΡΤ και το οποίο πρέπει η κυβέρνηση να αποδώσει στην ΕΡΤ, σε χαράτσι για το λαό.

Αυτή την στιγμή πρόκειται να δοθεί για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δηλαδή στους επιχειρηματίες εκείνους που θα αναλάβουν αυτόν τον τομέα», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη

συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Εμείς, ανεξάρτητα από την όποια πολιτική κριτική ασκούμε για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, υποστηρίζουμε την ανάγκη να είναι κρατική 100% και με την έννοια της κρατικής χρηματοδότησης και στήριξης» είπε η κ. Παπαρήγα.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «δεν είναι δυνατόν (η ΕΡΤ) να λειτουργεί ως μέσο ενημέρωσης με στόχο το κέρδος, άλλωστε και τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν κέρδος, αντίθετα χρηματοδοτούνται από τους μεγάλους επιχειρηματίες που έχουν συμφέρον να έχουν δικά τους μέσα ενημέρωσης».

«Άρα, η ΕΡΤ πρέπει να είναι κρατική, να μην πληρώνει ο λαός, με σταθερά εργαζόμενο προσωπικό και, φυσικά διεκδικούμε όσο γίνεται ισότιμη συμμετοχή του ΚΚΕ στην όποια πολιτική ενημέρωση πραγματοποιείται από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση» είπε η κ. Παπαρήγα.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, είπε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα «εκτός από τα προβλήματα των εργαζομένων, είναι η αφαίμαξη του ανταποδοτικού τέλους, που οδηγείται σε ιδιοτελή ιδιωτικά συμφέροντα και οδηγούν την ΕΡΤ στο μαρασμό και στην συρρίκνωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα