Έναρξη του 69ου Φεστιβάλ της Βενετίας

Με την προβολή του «Διστακτικού φονταμενταλιστή», του πολιτικού θρίλερ της Ινδής Μίρα Ναΐρ, και με 21 συνολικά ταινίες που θα διεκδικήσουν το Χρυσό Λιοντάρι ανοίγει αύριο 29 Αυγούστου το 69ο Φεστιβαλ κινηματογράφου της Βενετίας.
Το Φεστιβάλ, θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου και στο κόκκινο χαλί αναμένεται να περπατήσουν μεγάλα ονόματα της έβδομης τέχνης ανάμεσα στους οποίους, ο Μπεν Aφλεκ, ο Κίφερ Σάδερλαντ, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ , και ο
Χοακίν Φίνιξ.

Ο κριτικός κινηματογράφου Παναγιώτης Τιμογιαννάκης, μιλώντας για το Φεστιβαλ στη Βάνα Λυκομήτρου είπε:

"Το στίγμα του φεστιβάλ, μπορεί να δοθεί εκ των υστέρων, καθώς πρόκειται για νέες ταινίες που θα παιχτούν πρώτη φορά.

Αυτό που καταφέρνει η Βενετία, είναι ότι παίρνει πρεμιέρες γκλαμουράτων - να το πω έτσι- Αμερικανικών ταινιών, με τις στημένες συνεντεύξεις που διοργανώνουν οι διάφορες εταιρείες κι όλο αυτό δίνει μια ξεχωριστή προώθηση στο Φεστιβάλ και στις ταινίες.

Παράλληλα -και ειδικά φέτος- έχει πάρα πολλά προγράμματα όπως ξεχωριστό αφιέρωμα στο παλιό Ιταλικό σινεμά, στο σύγχρονο Ιταλικό σινεμά, σε ψηφιακές κόπιες παλαιών ταινιών που κινδύνευαν να καταστραφούν, σε μικρού μήκους ταινίες, σε ντοκιμαντέρ.. Εχει πάρα πολλά.."

Σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ιταλία και τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, ο κ Τιμογιαννάκης είπε:

"Σε αυτά οι Ιταλοί είναι Ιταλοί ! Βέβαια υπήρχαν και σπόνσορες κλπ, αλλά το φεστιβάλ της Βενετίας, είναι ένα κεφάλαιο που δεν απαρνιούνται στη σημερινή εποχή, έτσι εύκολα.. Παλαιότερα, σε καποιες περιόδους, το διέκοψαν. Τώρα όμως όχι. Δεν το αφήνουν , γιατί τους είναι και μια μόστρα οικονομική. Δηλαδή ο κόσμος που θα πάει και τα λεφτά που θα αφήσει, ενισχύουν και τουριστικά το μέρος. Άσχετα με το αν δεν το έχει ανάγκη.."

Keywords
Τυχαία Θέματα