Ο Π. Μπεγλίτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής και μέλος της πολιτικής Γραμματείας του ΠαΣοΚ, Πάνος Μπεγλίτης, μίλησε στις 28/08 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τα ειδικά μισθολόγια:

«Το ειδικό μισθολόγιο δεν μπορεί να έχει γενική εφαρμογή, διότι είναι άλλο το ειδικό μισθολόγιο του επαγγελματία οπλίτη στις ένοπλες
δυνάμεις και άλλο του πρωτοεισερχόμενου δικαστή. Άρα λοιπόν, πρέπει να δούμε με ποια κριτήρια θα γίνουν αυτές οι περικοπές. Φαίνεται, λοιπόν, το πόσο μεγάλη είναι η απόσταση, ανάμεσα στις προεκλογικές εξαγγελίες και τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα».

Σε άλλο σημείο είπε: «Υπάρχει αντικειμενικά ένα πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης, ένα πολιτικό, δημοκρατικό και ηθικό πρόβλημα, γενικά στην λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας, σε σχέση με τη νομιμοποίηση που παρείχε με τη ψήφο εμπιστοσύνης η Βουλή στη βάση της προγραμματικής συμφωνίας. Αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τις περικοπές, τα μέτρα. Εν πάση περιπτώσει, όμως, είναι εκτός πλαισίου προγραμματικής συμφωνίας. Αυτό, οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων, που συμμετέχουν στην κυβερνητική συνεργασία, πρέπει να το συζητήσουν, ακριβώς για να αποτρέψουμε την ανάπτυξη φυγόκεντρων δυνάμεων, κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων των τριών κομμάτων».

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε την κατάρρευσή της. Θα ήταν τεράστιο το κόστος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, την ευρωζώνη και γενικότερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση... Θα παλέψουμε μέσα από την κυβέρνηση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, έχοντας συνείδηση του ειδικού πολιτικού μας βάρους και βεβαίως, του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών, ώστε να διαμορφώσουμε μια εθνική στρατηγική προς όφελος της χώρας».

Και συμπλήρωσε: «Ήταν λάθος η τακτική που ακολουθήθηκε, δυστυχώς απολογητική πολλές φορές και από τη δική μας κυβέρνηση. Δεν υπερασπιστήκαμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, σε σχέση με το τελικό -κατά την άποψή μου-, θετικό αποτέλεσμα στα δημοσιονομικά στοιχεία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα