Συνάντηση με την τρόικα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με μεγάλη εκκρεμότητα, πλην του φορολογικού, την αναζήτηση 4,6 δισ. ευρώ για να κλείσει η «τρύπα» στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Κλιμάκωση της διαμάχης μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ για την Ελλάδα

βλέπει το περιοδικό Spiegel, που υποστηρίζει ότι το Ταμείο εντείνει τις πιέσεις προς την ευρωζώνη για ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, εντός του έτους, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατό να καλυφθεί το 2014 το χρηματοδοτικό κενό των 4,6 δισ. ευρώ.

«Η πολιτική της Τρόικα οδηγεί σε Grexit», τονίζει δημοσίευμα των Financial Times, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί η τρόικα κρατά τη χώρα κολλημένη σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και αποπληθωρισμού και στο τέλος θα φύγει από την Ευρωζώνη και θα κηρύξει στάση πληρωμών μονομερώς, επιστρέφοντας στο εθνικό της νόμισμα.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει πως το ΔΝΤ θα ζητήσει νέα παραγραφή του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους δήλωσε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως η Γερμανία δεν βλέπει την ανάγκη να συζητηθούν περαιτέρω μέτρα για την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα