Σερβία για ΕΕ

Ο Σέρβος πρωθυπουργός, Ίβιτσα Ντάτσιτς τόνισε ότι η Σερβία θα έχει εξαπατηθεί, αν δεν λάβει θετική απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Ο κ. Ντάτσιτς, σε χθεσινές δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Μέγαρο "Σερβία", υπογράμμισε ότι συμφωνήθηκε να επιτευχθεί συμφωνία με το Κόσοβο στις Βρυξέλλες, να υιοθετηθεί το σχέδιο υλοποίησής της, να αρχίσει η εφαρμογή της και να ακολουθήσει θετική απόφαση για τον καθορισμό

ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

"Αν γίνει κάτι διαφορετικό, η Σερβία δεν θα το αποδεχθεί. Αν τώρα, μετά από όλα, δεν αξίζουμε τέτοια απόφαση, δεν γνωρίζω πώς θα τη λάβουμε" ανέφερε ο πρωθυπουργός της Σερβίας και προειδοποίησε ότι μία αρνητική απόφαση θα μπορούσε "να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο" την υλοποίηση της συμφωνίας των Βρυξελλών για την εξομάλυνση των σχέσεων Σερβίας - Κοσόβου.

"Για τη Σερβία δεν είναι αποδεκτό, αν στις 28 Ιουνίου δεν λάβει από την ΕΕ ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ένωση, παρά μόνο το 'πράσινο φως'", είπε ο κ. Ντάτσιτς σχολιάζοντας δήλωση του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Σερβίας στην ΕΕ, Βενσέν Ντεζέρτ ότι η Σερβία στις 28 Ιουνίου θα λάβει μόνο "πράσινο φως" για τις διαπραγματεύσεις.

"Πράσινο φως, εμείς δεν είμαστε δρόμος. Μας ενδιαφέρει η θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αν δεν τη λάβουμε νομίζω ότι θα έχουμε εξαπατηθεί" τόνισε ο κ. Ντάτσιτς στους δημοσιογράφους και επανέλαβε ότι τη Σερβία την ενδιαφέρει μόνο θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, "όπως η ΕΕ έχει υποσχεθεί".

Ο κ. Ντεζέρτ δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 28 Ιουνίου, δεν θα αποφασίσει για την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία, αλλά για το "πράσινο φως" για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα