Συναντήσεις με ΕΒΕΑ και ΚΕΔΕ

Την ευχή ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας η χώρα "να μπορέσει να ζήσει μια πραγματική Ανάσταση" εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλοπουλος επεσήμανε ότι "Πάσχα σημαίνει ‘πέρασμα'" εκφράζοντας παράλληλα την

ελπίδα "να είναι η μεγάλη αλλαγή και για την κοινωνία και για σας το τέλος των ‘παθών' σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, που ξέρω -όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος -πόσο σας έχει θίξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα".

"Αλλά να αντέχετε γιατί πιστεύω - όχι απλώς ελπίζω, πιστεύω - ότι ο τόπος μας θα πάει μπροστά" συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ένα συμβολικό δώρο "τον Κώδικα περί συστάσεως των Δήμων του 1833" προσέφερε το προεδρείο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή επίσκεψη του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος "εκείνο που πρέπει να αναλογιστούμε όλοι, όταν δίνουμε αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πως πρέπει να της παρέχουμε και τα μέσα για να μπορεί να τις ασκήσει" ενώ συμπλήρωσε τονίζοντας πως "η έλλειψη μέσων έχει οδηγήσει σε ένα είδος απαξίωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δεν της αξίζει".

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε να κάνει ό,τι μπορεί ως προς την αποκατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον ρόλο που της αξίζει.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Παυλόπουλος μέσω του μεγάλου θεσμικού του ρόλου θα δημιουργήσει εκείνες τις εγγυήσεις, ώστε η Αυτοδιοίκηση να εκπληρώσει την αποστολή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα