Δοκιμάζονται οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Τα πρώτα ρήγματα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αν και δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο

επί της αρχής, διαφώνησαν με τις διατάξεις για την πρόωρη υφ' όρων απόλυση, και για την ευνοϊκή επιμέτρηση της εκτιόμενης ποινής σε συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, υπεραμυνόμενος των νέων διατάξεων, είπε ότι αυτές είναι απολύτως αναγκαίες και επείγουσες από τη στιγμή που στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκκρεμούν 191 υποθέσεις καταγγελιών για τις συνθήκες κράτησης στις ελληνικές φυλακές.

«Ρουσφέτι» της Κυβέρνησης σε τρομοκράτες και εγκληματίες, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο, ο εισηγητής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Για επικινδυνότητα των οριζόντιων μέτρων που οδηγούν σε μαζικές αποφυλακίσεις, έκανε λόγο ο εισηγητής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Ιάσων Φωτήλας, ενώ η Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως η Κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι σύρεται πίσω από καταστάσεις, παρέχοντας διαβεβαιώσεις σε κάθε είδους καταληψίες και αυτοαποκαλούμενους αντεξουσιαστές.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την εισηγήτρια του κόμματος, Βασιλική Κατριβάνου, κατέθεσαν τροπολογίες για την κατάργηση του λεγόμενου «κουκουλονόμου», και την μη υποχρεωτικότητα λήψης δείγματος γενετικού υλικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα