Δημιουργία κινητών αστυνομικών τμημάτων

Επανέρχονται τα κινητά αστυνομικά τμήματα τα οποία είχαν πρωτοεμφανισθεί επί υπουργίας του Βύρωνα Πολύδωρα. Πρόκειται για βαν της αστυνομίας τα οποία πλέον θα τοποθετούνται σε απομακρυσμένες περιοχές προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες για γνήσιο υπογραφής κτλ. Αυτό δήλωσε νωρίτερα σε Συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Στο περιθώριο της συνέντευξης, ο κ. Πανούσης αναφερόμενος στις Σκουριές, αναρωτήθηκε πως μπορεί η αστυνομία να σταμάτησει

μια συγκέντρωση εργαζομένων διευκρινίζοντας ότι το θέμα το έχει αναφέρει και στον κ. Λαφαζάνη προκειμένου να το λύσει η πολιτεία. Ο κ. Πανούσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα έχουμε νεκρούς στις Σκουριές και ότι τα πράγματα έχουν αγριέψει και αναρωτήθηκε που είναι το αστυνομικό μέρος και που είναι το κοινωνικό μέρος.

Σχετικά με την επιστολή του στα ΝΕΑ, που είχε προκάλεσει έντονες αντιδράσεις, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν λέει ψέματα, δεν συμμετέχει σε συνομωσίες και ότι δεν θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση ή να την πλήξει. «Δεν ζητήθηκε η απομάκρυνση μου, δεν απευθυνόμουν στον πρωθυπουργό ή στην κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Πανούσης.

Επιπλέον, τόνισε ότι η αριστερά πρέπει να απαλλαγεί από το παλαιοκομμουνιστικό σύνδρομο ζητώντας από το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να πει την άποψη του. Ο υπουργός μίλησε επίσης για διαφορετικές αναλύσεις του φαινομένου των αντεξουσιαστών, είπε ότι το φαινόμενο αυτό δεν έχει τέλος και αν δεν το διαχειριστεί η πολιτεία με ήπιο τρόπο το φαινόμενο, όπως ανέφερε, μεγαλώνει.

Ο κ. Πανούσης ζήτησε συνολική διαχείριση -απόφαση επί όλων των θεμάτων που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων η αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα