Στον Καναδά ο Μεϊμαράκης

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η ελληνική κοινότητα της Οττάβας στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος αφίχθη χθες στην Καναδική πρωτεύουσα για σειρά επαφών με την κοινοβουλευτική ηγεσία του Καναδά.

Στην κατάμεστη και ενθουσιώδη αίθουσα, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Οττάβας Τζιμ Ρεκλίτης, καλωσόρισε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής κοινότητας της Οττάβας και τους δεσμούς της με την μητέρα Ελλάδα.

Ο

πρεσβευτής της Ελλάδας στην Οττάβα Ελευθέριος Αγγελόπουλος, παρουσιάζοντας τον κ. Μεϊμαράκη, ανέπτυξε τους στόχους της επίσκεψής του στον Καναδά, με την οποία όπως είπε, προβάλλεται η εικόνα της Ελλάδας.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα και τόνισε ότι η κρίση έμαθε στους Έλληνες τη συνεργασία. Ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής μίλησε για την εμπιστοσύνη στην τρικομματική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πλοηγεί, όπως είπε, τη χώρα στη σωστή πορεία.

Τέλος, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης υπογράμμισε τον ρόλο της ελληνικής ομογένειας του Καναδά, η οποία αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει όπως είπε, την Ελλάδα με τη βορειαμερικανική χώρα, αναγνωρίζοντας την πολυετή και συνεχή προσφορά της προς τη μητρόπολη.

Ανάμεσα στους επώνυμους της βραδιάς ήταν η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Καναδά Ανδρομάχη Καρακατσάνη, ο αντιπρόεδρος του Καναδικού Μουσείου Πολιτισμού Ζαν Μάρκ Μπλαί, ο πατήρ Άλεξ Μιχαλόπουλος και άλλοι παράγοντες της ελληνικής ομογένειας της Οττάβας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα