Στο τραπέζι το αντιρατσιστικό ν/σ

Η επίτευξη συμφωνίας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, βασικό ζητούμενο στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στις 6μμ, με τις διαφωνίες να παραμένουν. Το στίγμα των προθέσεων του Μαξίμου έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χ. Αθανασίου, λέγοντας στη ΝΕΤ ότι δεν χρειάζεται νέο νομοθέτημα και πως μπορούν να γίνουν βελτιώσεις στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Εν τω μεταξύ, εντός των προσεχών ωρών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθεί

ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ.Ρουπακιώτης.

Εξάλλου, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα στις 2.30, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.Στη σύσκεψη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται, πλην του αντιρατσιστικού, να θέσει εκ νέου θέμα «συνολικής αξιολόγησης της λειτουργίας της κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης απαντώντας στα επιχειρήματα στελεχών της ΝΔ διαμηνύει ότι το προωθούμενο νομοσχέδιο δεν καλύπτεται από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις για ποιο λόγο έχει «παγώσει» ένα σχέδιο νόμου που έχει αποφασιστεί σε προηγούμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Με αφορμή την επικείμενη σύσκεψη των τριών αρχηγών, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για τον ενταφιασμό του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, με προφανή σκοπό να μην διαταραχθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη νεοναζιστική Χ.Α., ενώ όπως αναφέρει, στη σύσκεψη θα αποτυπωθεί και ο βαθμός δορυφοριοποίησης του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προς την ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα