Δωρεάν εξετάσεις

Δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις για το μελάνωμα, προσφέρουν από σήμερα έως και την Παρασκευή 31 Μαϊου, σε όποιον επιθυμεί τα μέλη της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος. Κύριος στόχος της προσπάθειας είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr.

Όπως δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και την Έλενα Μπρέγιαννη, η πλαστική χειρουργός

με ειδίκευση στο μελάνωμα, Εύη Τσάτη,το 90% των περιστατικών μελανώματος μπορούν να αντιμετωπιστούν αν διαγνωστούν έγκαιρα, γι αυτό συμβουλεύει τους πολίτες να παρατηρούν πιθανές αλλοιώσεις στο δέρμα τους και να απευθύνονται στο γιατρό όταν κάτι τους φαίνεται περίεργο.

Σύμφωνα με την κα Τσάτη, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης, λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, και ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.Περίπου 130.000 περιστατικά μελανώματος εμφανίζονται παγκοσμίως κάθε χρόνο και 37.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από μελάνωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα