«Ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση»

«Έχουμε ακόμα την ελπίδα για μια ορθολογική λύση. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να πιέσουν, γιατί αυτή μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία. Είναι καλό που ο κος Αναστασιάδης είναι ένας πολιτικός, ο οποίος ανοιχτά είχε υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και το Νεκτάριο Νώτη, που βρίσκεται στην Τουρκία, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Αλί Μπαμπατζάν. «Αυτό, που φοβάμαι, είναι πως

- ειδικά οι νέες γενιές στο νησί και κυρίως οι Ελληνοκύπριοι, με βάση τι βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις - έχουν γεννηθεί σε ένα διχοτομημένο νησί και θεωρούν δεδομένη αυτή την κατάσταση» δήλωσε ο κ. Μπαμπατζάν και πρόσθεσε «Για αυτούς, μια λύση δε σημαίνει πολλά. Και αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος. Συνεπώς, ελπίζουμε ότι τα οφέλη από μια κοινή και ορθολογική λύση θα γίνει κατανοητή και από τις δύο πλευρές, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, που κατοικούν στο νησί. Γιατί, πολλές φορές, δεν είναι ξεκάθαρο τι πρόκειται να φέρει μια λύση» συμπλήρωσε ο κ. Μπαμπατζάν.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά τη συμφωνία για επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, θα κυριαρχήσουν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής το πρωί, υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα