Ο Τύπος σήμερα

Η έκθεση του ευρωκοινοβουλίου για τη δράση της τρόικας στις χώρες της κρίσξς και οι χαρακτηρισμοί του εισηγητή της έκθεσης, η φορολογια ακινήτων και το αγροτικό ζήτημα, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μικρός Στάλιν ο Θεοχάρης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στοιχεία για τα έργα τέχνης που έχουν οι Ελληνες στα σπίτια τους ζήτησε να πληροφορηθεί από τις ασφαλιστικές εταιρίες που τα ασφαλίζουν ο απίθανος Χάρης

Θεοχάρης, που μετατρέπεται σε «μικρό Στάλιν»".

ΕΘΝΟΣ: "Τέλος ο φόρος υπεραξίας για τα «παλιά» ακίνητα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραστικές αλλαγές στον φόρο υπεραξίας δρομολογεί η κυβέρνηση. Με νομοθετική ρύθμιση προχωρεί στην κατάργησή του στις μεταβιβάσεις των ακινήτων που οι ιδιοκτήτες κατέχουν για διάστημα μεγαλύτερο από 20 έως 25 χρόνια".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Ασήμαντος ραββίνος ο Χριστός".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καταγγελία-σοκ για τα όσα είπε καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κούρεμα στα πρόστιμα, αλλαγές για αγρότες, αποδείξεις".

Η εφημερίδα γράφει "μειώνεται από 1.000 ευρώ σε 100 ευρώ το πρόστιμο για εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ. Δεν θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος οι αγρότες, οι οποίοι θα υποβάλλουν συγκεντρωτικές δηλώσεις σε ετήσια βάση. Επεκτείνονται τα κίνητρα για συλλογή αποδείξεων σε μικρομεσαίους και επαγγελματίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νέα ληστεία των Ταμείων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο κουμπαράς των ασφαλιστικών ταμείων των χωρών-μελών της Ε.Ε. μπήκε στο μάτι της Κομισιόν, με... άλλοθι την ανάγκη ανάπτυξης. «Μυστικό σχέδιο» των Βρυξελλών έφερε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters, που βλέπει ότι θα υπάρξει... αξιοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων, καθώς η ρευστότητα των τραπεζών έχει περιοριστεί σε χαμηλά επίπεδα".

ΕΣΤΙΑ: "Ακατάσχετη εκλογολογία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η χώρα προσπαθεί να ορθοποδήση. Με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού επετεύχθη επί τέλους πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο -όπως γράψαμε και χθες- μπορεί να αποτελέση εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ομως ο πολιτικός κόσμος φαίνεται ότι έχει άλλη άποψη. Ποσώς ενδιαφέρεται για την οικονομία καθ΄εαυτή. Το κύριο αντικείμενο των συζητήσεων των τελευταίων ημερών είναι οι ευρωεκλογές, οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές".

Η ΑΥΓΗ: "«Χασάπηδες»!"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η τρόικα έδρασε «ως «χασάπης, προκαλώντας κοινωνικό τσουνάμι» με έκρηξη της ανεργίας, των λουκέτων και της φτώχειας, αποφάνθηκε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, που ερευνά τις επιπτώσεις των Μνημονίων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Καταστρέψατε τέσσερις χώρες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "άσχετο τρίο «χασάπηδων» χαρακτήρισε την τρόικα ο εισηγητής της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για τις επιπτώσεις των μνημονίων, η οποία εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Διπλός φόρος σε μισθωτούς με ακίνητα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέο φορολογικό πλήγμα περιμένει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα και από ακίνητα ή ελευθέρια επαγγέλματα. Με βάση τον νέο φορολογικό νόμο, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πληρώνουν και προκαταβολή φόρου 55%, η οποία θα υπολογιστεί επί του συνόλου του φόρου".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μετωπική αγροτών - κυβέρνησης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αδιέξοδες οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των αγροτών, γεγονός που οδηγεί σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών, σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ουσιαστική προστασία και όχι ανακύκλωση των ανέργων".

Η εφημερίδα σημειώνει "ΚΚΕ: η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», που ανακυκλώνουν τους ανέργους, ούτε με τις πολιτικές «ενεργητικής απασχόλησης», που στηρίζουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες εκμεταλλεύονται την ανεργία για να στηρίξουν μεγαλοεπιχειρηματίες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Φόρο-λίφτινγκ για αγρότες και επαγγελατίες. Ανατροπές με τριετή μισθωτήρια συμβόλαια".

Η εφημερίδα σημειώνει "Μεγάλες εκπτώσεις στα πρόστιμα για δηλώσεις ΦΠΑ και διορθώσεις στον φόρο υπεραξίας ακινήτων. Καταργείται με τροπολογία το σημερινό καθεστώς δωδεκαετών μισθώσεων επαγγελματικής στέγης".

Kontranews: "Χαροπαλεύει η Χαλυβουργική".

Η εφημερίδα γράφει "χάρις στη δημιουργία της Χαλυβουργικής που έγινε με λεφτά από το σχέδιο Μάρσαλ, αμέσως μόλις έληξε ο εμφύλιος, ξεκίνησε η οικοδομική άνθηση της χώρας που τίναξε στα ύψη την Εθνική μας Οικονομία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μειώσεις σε πρόστιμα και φόρο υπεραξίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αλλαγές είναι έτοιμο να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών τόσο σε ό,τι αφορά στον φόρο υπεραξίας των ακινήτων όσο και στα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη ή μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων και τη μη έκδοση αποδείξεων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Παγώνουν οι τσιμινιέρες!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παγώνουν μία μία οι τσιμινιέρες στη χώρα κάτω από το βάρος του αυξημένου ενεργειακού κόστους, της κάθετης πτώσης της οικοδομικής παραγωγής και της ύφεσης. Μία από τις μεγαλύτερες και πιο ενεργοβόρες βιομηχανίες της χώρας, η Χαλυβουργική, ανακοίνωσε χθες ότι θέτει σε διαθεσιμότητα το 95% του εργατικού της δυναμικού (200 εργαζόμενοι) για έξι εβδομάδες, επιβεβαιώνοντας τους φόβους της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις στην παραγωγή από το υψηλό κόστος ενέργειας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Παγίδες» για επιχειρήσεις στις φορολογικές δηλώσεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε δεκαέξι κωδικούς των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή όλες οι Α.Ε., ΕΠΕ, οι τραπεζικές και ασφαλιστικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, αλλοδαπές επιχειρήσεις και οργανισμοί, που καλούνται να τις υποβάλουν έως και τις 30 Μαΐου".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
ο τυπος σημερα, τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, δραση, φορολογια, δημοκρατια, ωρα, θεσσαλονικη, κουρεμα, αποδειξεις, ΦΠΑ, ελευθεροτυπια, νέα, reuters, τραπεζες, εστια, εκλογες, αυγη, τροικα, βομβα mall, εφημεριδα, καθημερινη, στουρναρας, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, συριζα, εκπτωσεις, κερδοσ, ναυτεμπορικη, επε, μαΐου, πηγη, απε-μπε, εθνικη τραπεζα, δημοτικες εκλογες 2010, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, εκλογες 2012, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, εκλογες 2010 δημοτικες, χωρες, ακινητα, ανακυκλωση, αυγη, εθνικη, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, πρωτοσελιδα, ραδιοφωνο, υπουργειο οικονομικων, ωρα, reuters, ανεργια, απε, ασφαλιστικες εταιριες, εβδομαδες, γεγονος, διαστημα, δηλωσεις, εγινε, ευρω, ειπε, εκθεση, εκρηξη, ελευθερια, εμφυλιος, εργα, εξι, επαγγελματα, επε, ερευνα, ετοιμο, εφημεριδα, κυβερνηση, λεφτα, λιφτινγκ, ματι, υποβολη φορολογικων δηλωσεων, προγραμματα, ρυθμιση, σοκ, σπιτια, σταλιν, σχεδιο, σχεδιο μαρσαλ, φορολογια, χωρα, υπουργειο, θεοχαρης, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα