Η «πρώτη» του Κώστα Μήτρογλου και η αρετή της υπομονής

του Διονύση Δελλή

Μόλις χθες πήρε το... βάπτισμα του πυρός. Και έδωσε τις πρώτες «φωτογραφίες» που δεν κρατά αλλά φορά την φανέλα της νέας του ομάδας. Ο Κώστας Μήτρογλου μπήκε στις... ράγες για λογαριασμό της Φούλαμ. Χθες το απόγευμα αγωνίστηκε στην αναμέτρηση της δεύτερης ομάδας των Λονδρέζων, απέναντι στην Άστον Βίλα και περιμένει πια την ευκαιρία να πάρει θέση μάχης στον... πόλεμο της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Φούλαμ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση. Και έπειτα από την χθεσινοβραδινή εντός έδρας ήττα από την Λίβερπουλ (2-3) τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Οι «Κότατζερς»
είναι τελευταίο με μόλις 20 βαθμούς σε 26 ματς. Έχουν στενέψει τα περιθώρια. Δεν είναι πολύ μακριά από την Γουεστ Μπρομ που αυτή τη στιγμή έχοντας 24 βαθμούς... σώζει την κατηγορία. Αλλά είναι στον «βυθό» και αυτό έχει μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο. Παρά ταύτα δείχνουν να έχουν υπομονή. Και ένα κανονικό ποδοσφαιρικό σχέδιο.

Δεκαπέντε εκατ. ευρώ πλήρωσαν για τον Μήτρογλου. Και φυσικά το έκαναν περιμένοντας από εκείνον πολύτιμα γκολ για τη σωτηρία τους. Όχι για την...δεύτερη ομάδα. Δεν ψάχνουν επενδύσεις για το μέλλον, αλλά εκείνο το... πόδι που θα τους κρατήσει ζωντανούς σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ όμως είναι στα αλήθεια απαιτητικό. Είναι δύσκολο, επίπονο, στηρίζεται πρωτίστως στην καλύτερη δυνατή αθλητική κατάσταση. Και ο Κώστας Μήτρογλου όσο χαρισματικός σκόρερ και αν είναι δεν έφυγε από την Ελλάδα έτοιμος στο 100%. Είχε μόλις επιστρέψει από ένα εύκολο χειρουργείο (μηνίσκος). Είχε πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής αλλά ήταν ξεκάθαρα μακριά από τον καλό του εαυτό.

Η Φούλαμ λοιπόν βλέποντας πως έχει η κατάσταση αποφάσισε να τον περιμένει. Να μην τον πιέσει. Να μην ρισκάρει. Να μην «χάσει» έναν τόσο σημαντικό ποδοσφαιριστή. Να τον στηρίξει κρατώντας τον μακριά από το... χορτάρι. Ο Μήτρογλου έχει ήδη συμπληρώσει δύο εβδομάδες στο Λονδίνο, αλλά ακόμη δεν έχει μπει ούτε σε «αποστολή» για ματς πρωταθλήματος. Λογικά η πρώτη του φορά θα είναι στις 22 Φεβρουαρίου. Στην επόμενη «μάχη σωτηρίας» των «Κότατζερς». Και μάλιστα στην αναμέτρηση με τη Γουέστ Μπρομ που ήδη αναφέραμε. Ματς... μια κατηγορία για τη Φούλαμ. Μέχρι τότε υπάρχουν περίπου άλλες δέκα μέρες. Διάστημα που ο κορυφαίος έλληνας επιθετικός θα συνεχίσει να δουλεύει στο πρόγραμμα των Άγγλων. Στο πρόγραμμα επαναφοράς του σε τέτοια... αθλητικά επίπεδα, που να μπορεί η κουβέντα να πάει πια εξειδικευμένα και στο ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Και αυτός ακολουθείται.

Και για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Η Φούλαμ έτυχε φέτος να... μπλέξει. Δεν είναι ομάδα της... σωτηρίας. Με το ρόστερ που διαθέτει θα μπορούσε εύκολα να κερδίσει το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ο Στεκέλεμπουργκ, ο Ρίισε, ο Μπεντ, ο Χόλτμπι, ο Χεϊτίνγκα. ο Ντεζάνγκα, ο Ντάμιεν Νταφ, ο Ντέμπσει. Παίκτες πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου. Βρίσκεται στο βυθό γιατί τίποτε δεν πήγε καλά φέτος. Και βέβαια γιατί η Πρέμιερ Λιγκ είναι τόσο ανταγωνιστική που «λάθη» δεν συγχωρούνται. Υπενθυμίζουμε ότι στους Λονδρέζους αγωνίζεται και ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης. Έχει έντεκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αλλά από την τελευταία έχουν περάσει ήδη δύο μήνες (Έβερτον-Φούλαμ 4-1 στις 14/12).
Keywords
Τυχαία Θέματα