Στις 30 Ιουλίου η δίκη των Pussy Riot

Στις 30 Ιουλίου θα ξεκινήσει η δίκη των μελών του συγκροτήματος Pussy Riot. Δεν θα κληθεί ως μάρτυρας ο πρόεδρος Πούτι.

Δικαστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα ότι η δίκη των τριών μελών του συγκροτήματος πανκ Pussy Riot, που συνελήφθησαν πριν από τέσσερις μήνες επειδή τον Φεβρουάριο εισέβαλαν σε μια εκκλησία της Μόσχας και τραγούδησαν ένα τραγούδι - "πανκ προσευχή" κατά του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, θα ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου.

Νωρίτερα είχε διαταχθεί η παράταση της προφυλάκισης των τριών

γυναικών μέχρι τον Ιανουάριο.

Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, Μαρίας Αλεξίνα, 24 ετών, και της Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, 29 ετών, κατηγορούνται για «χουλιγκανισμό» και αν κριθούν ένοχες οι τρεις γυναίκες κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε επτά χρόνια κάθειρξη.

Εξάλλου σήμερα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης η υπόθεση να επιστρέψει στους ερευνητές, καθώς οι δικηγόροι των μελών του συγκροτήματος έκριναν ότι έχουν γίνει λάθη στον χειρισμό της.

Μια εκπρόσωπος του δικαστηρίου δήλωσε ότι η υπεράσπιση έχει περιθώριο μέχρι την Παρασκευή για να ενημερωθεί για την υπόθεση, όμως οι δικηγόροι των τριών γυναικών λένε ότι δεν τους αρκεί το χρονικό αυτό περιθώριο.

Στο μεταξύ το δικαστήριο απέρριψε και το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν ως μάρτυρες στη δίκη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ρώσος πατριάρχης Κύριλλος.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Φέιγκιν, έναν από τους δικηγόρους των τριών γυναικών, το δικαστήριο απέρριψε τον κατάλογο των 34 ανθρώπων που η υπεράσπιση επιθυμούσε να καλέσει ως μάρτυρες, περιλαμβανομένων του Πούτιν και του Κύριλλου. Το δικαστήριο δεν δικαιολόγησε την απόφασή του, αλλά επεσήμανε ότι η υπεράσπιση θα έχει την ευκαιρία να κάνει νέα αίτηση για να καλέσει μάρτυρες στη διάρκεια της δίκης.

«Οπότε προς το παρόν θα συμμετάσχουν μόνο οι μάρτυρες της κατηγορούσας αρχής», σημείωσε ο Φέιγκιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα