Η Ισπανία απορρίπτει ότι χρειάζεται πλήρες σχέδιο διάσωσης

15:52 23/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ισπανία απέρριψε τη Δευτέρα τις εκτιμήσεις ότι χρειάζεται πλήρες σχέδιο διάσωσης, καθώς η οικονομία της συρρικνώθηκε με πιο γρήγορους ρυθμούς και το μακροπρόθεσμο κόστος δανεισμού της εκτινάχθηκε σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,4% κατά το δεύτερο τρίμηνο, ρυθμός που είναι μεγαλύτερος από τη συρρίκνωση 0,3% που καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο, επικαλούμενη τον αντίκτυπο της κρίσης του χρέους στις καταναλωτικές δαπάνες

και στην εμπιστοσύνη.

Την Παρασκευή, η ισπανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η ύφεση θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος, αντί να υπάρξει μέτρια ανάπτυξη όπως είχε προβλέψει προηγουμένως.

Ο Ισπανός Υπουργός Οικονομίας Luis de Guindos επέμεινε τη Δευτέρα ότι η χώρα δεν χρειάζεται ένα πλήρες πακέτο διάσωσης, αλλά σημείωσε ότι η κρίση δείχνει να είναι μεγαλύτερη από τη δυνατότητα ενός κράτους να την αντιμετωπίσει.

“Η Ισπανία είναι μια φερέγγυα χώρα και αυτή η φερεγγυότητα θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τώρα”, σημείωσε ο Υπουργός.

Ο κ. De Guindos θα έχει συνομιλίες την Τρίτη με τον Γερμανό ομόλογό του, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής Κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο “δεν έχει πληροφορίες” ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να καταθέσει αίτηση για πλήρες σχέδιο διάσωσης.

Στις συναλλαγές νωρίς το απόγευμα, το 10ετές κόστος δανεισμού της Ισπανίας εκτινάχθηκε στο 7,487%, από 7,225% την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα