Ο Ν. Ανδρουλάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, στέλεχος του ΠαΣοΚ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, μίλησε στις 23/07 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και στη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα:

«Θεωρώ ότι δημοψήφισμα
για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως  η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, είναι λάθος πρόταση, ιδιαίτερα στο πλαίσιο μιας κοινωνίας η οποία δεν ξέρεις αν θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα...
Τα δημοψηφίσματα γίνονται κάτω από συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες, ώστε το ερώτημα να μπορεί να απαντηθεί. Διότι πίσω από ένα ερώτημα μπορεί να υποκρύπτονται  άλλα και ο λαός να οδηγηθεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και όχι στο κύριο , με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πολιτικό προϊόν, το οποίο δεν θα βοηθήσει τον τόπο. Για μένα, δημοψήφισμα αποτελούν οι βουλευτικές εκλογές. Όποιος θεωρεί ότι διαφωνεί με μια πολιτική, που χαράσσει η εκάστοτε κυβέρνηση, οδηγεί τη χώρα σε εκλογές».

* Για ενδεχόμενα νέα μέτρα:

«Η απόφαση που έχει πάρει το νέο κυβερνητικό σχήμα λέει "όχι νέα οριζόντια μέτρα, εφαρμογή αυτών που έχουν ψηφιστεί και προώθηση μεταρρυθμίσεων και αξιοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας". Δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Αυτά τα φαντασιώνεται το κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το οποίο επί της ουσίας ασκεί  κριτική στην αναδιαπραγμάτευση, όταν το ίδιο προτείνει καταγγελία του μνημονίου...
Ο κ. Σκουρλέτης εννοεί να μην εφαρμοστούν αυτά που έχουν ψηφιστεί. Εμείς λέμε όχι σε νέα μέτρα, αλλά εφαρμογή αυτών που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα , προώθηση των μεταρρυθμίσεων και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θέλει μάλλον τίποτα από αυτά. Εάν λοιπόν δεν κάνουμε τίποτα από όλα αυτά, προφανέστατα θα έρθουν νέα μέτρα».

* Για αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις:

«Μια χώρα που θέλει να βιώνει την παγκοσμιοποίηση με θετικούς όρους για την κοινωνία της, πρέπει να ανταποκρίνεται στις νέες οικονομικές συνθήκες... Δεν είναι θέμα ούτε των νεοφιλελεύθερων κομμάτων της Ευρώπης, ούτε των σοσιαλδημοκρατικών. Είναι εργαλείο που χρησιμοποιούν και κόμματα της Αριστεράς και σε άλλες, εκτός Ευρώπης, χώρες..
Όπου δεν υπάρχει κοινή πολιτική στάση των κομμάτων, όταν υπάρχουν κόμματα της αντιπολίτευσης που λένε ότι όποιος -επενδυτής από το εξωτερικό-  επενδύσει σε αξιοποίηση της περιουσίας , θα χάσει τα χρήματά του, αντιλαμβάνεστε  ότι το πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον, δεν ευνοεί.... Δεν πρόκειται για  άλλοθι, είναι η οικονομική πραγματικότητα της χώρας...
Κάθε αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, κάθε αποκρατικοποίηση, σε μία κυβέρνηση που μετέχουν τρία κόμματα διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης, καταλαβαίνετε ότι θα γίνει με σκληρούς όρους ελέγχου. Άρα, δεν υπάρχει περίπτωση  λογικής ξεπουλήματος».

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα