Στα 25 ευρώ το εισιτήριο στα νοσοκομεία

Την αύξηση του εισιτηρίου στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων στα 25 ευρώ από 5, αρχής γενομένης από το 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη διαβούλευση που είχε με την τρόικα. Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη της περίθαλψης ανασφάλιστων πολιτών. Οι επικεφαλής της τρόικας θα βρεθούν το απόγευμα στο ΤΑΙΠΕΔ, και η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην αναδιάρθρωση
των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, στην πληρωμή των εκκρεμών χρεών του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, στην προετοιμασία του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση ποσοστών σε ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΔΙΕ, αλλά και στην τιτλοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Εν τω μεταξύ καθυστέρηση στην κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου και του νέου Προϋπολογισμού, λόγω της αδυναμίας των υπουργείων Υγείας και Εργασίας να προσδιορίσουν τις ανάγκες της επόμενης τριετίας, αλλά και της ασυμφωνίας με την τρόικα για το ύψος των εσόδων από τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Η τρόικα θέτει ζήτημα εισπραξιμότητας του νέου φόρου κι ενώ το οικονομικό επιτελείο εξετάζει μείωση του συντελεστή φορολογήσεως των κτισμάτων εντός αγροτεμαχίων, αλλά και μείωση των συντελεστών για βοηθητικούς χώρους των κατοικιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα