Ο Δ. Παπαδημούλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Βλέπουμε ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητάει την επαναφορά του αδικήματος περιύβρισης δικαστικής αρχής, παίρνοντας αφορμή από κάποιες δικές σας δηλώσεις, όπου είπατε ότι η δικαιοσύνη δείχνει εξακολουθητική ανοχή προς τη Χρυσή Αυγή. Τι απαντάτε;

Δ. Παπαδημούλης:

«Θεωρώ ανησυχητικό κρούσμα αυτή την ανακοίνωση. Αυτό που είπα μιλώντας στη Βουλή και το οποίο δεν αντέκρουσε με επιχειρήματα ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο κ. Αθανασίου, είναι ότι και μέσα στη Δικαιοσύνη, όπως και μέσα στην Αστυνομία, υπάρχουν φαινόμενα ανοχής από θύλακες προς τη Χρυσή Αυγή. Δεν αφορά συλλήβδην τη Δικαιοσύνη. Και το τεκμηρίωσα με περιπτώσεις καθυστέρησης απόδοσης ευθυνών. Για παράδειγμα, η δικαιοσύνη κινητοποιήθηκε για τα ποινικά αδικήματα που έγιναν στο Μελιγαλά, τέσσερις μέρες μετά, αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Υπάρχουν αναβολές δικών, αθώωση λόγω ελλιπών στοιχείων στη δικογραφία και αργά αντανακλαστικά... Θα περίμενα λοιπόν, από ένα συνδικαλιστικό όργανο δικαστών, αντί να ζητάει την ποινική μου δίωξη, εμμέσως πλην σαφώς, να συνδράμει, έτσι ώστε η δικαιοσύνη να είναι πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική... Στην ανακοίνωση αυτή, με βάζουν μαζί με τον Κασιδιάρη. Θεωρώ θλιβερό ένα όργανο που εκπροσωπεί δικαστές, να υιοθετεί τόσο χοντροκομμένα, αυτή την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων».

Δημοσιογράφος: Βλέπουμε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν δείχνει και πολύ πρόθυμος να συμπαραταχθεί με όλα τα κόμματα της Δημοκρατίας στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής. Είναι πραγματική η εικόνα αυτή ή όχι;

Δ.Πάικος: «Όχι. Εμείς μιλάμε για την ανάγκη ενός αντιφασιστικού μετώπου, στην πράξη και όχι στα λόγια και προβάλλουμε τον κίνδυνο για τη Δημοκρατία και την ομαλότητα, που αποτελεί η δράση της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής εδώ και χρόνια... Αλλά θέλω να προσθέσω ότι αντιφασιστικό μέτωπο και θεωρία των δύο άκρων δεν πάνε μαζί. Το να αναζητήσουν όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, το κοινό δημοκρατικό πλαίσιο που θα εκφράζει την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσά τους, με ταυτόχρονη απομόνωση της Χρυσής Αυγής και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να θεωρείται εκτός συνταγματικού τόξου, δεν πάνε μαζί. Αν ο κ. Σαμαράς είναι ειλικρινής, οφείλει σε αυτό το θέμα να πάρει καθαρές αποστάσεις από αυτή την επικίνδυνη θεωρία. Δεν "χτυπάει" εμάς, αλλά τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και τη χώρα».

Και πρόσθεσε: «Αν δείτε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, του γραφείου τύπου και αυτά που λέω εγώ τώρα, εκπροσωπώντας την συλλογικά μας θέση, θα διαπιστώσετε ότι δεν λέμε ότι για να συμπράξουμε σε μια προσπάθεια απομόνωσης της Χρυσής Αυγής, αυστηρής ποινικής της καταδίκης και ενεργοποίησης του ποινικού νόμου, πρέπει να συμφωνήσουμε και στο μνημόνιο. Εμείς είμαστε μια αντιφασιστική και αντιμνημονιακή δύναμη. Επισημαίνουμε ότι το μνημόνιο τροφοδοτεί το φασισμό, αλλά δεν θέτουμε ως προϋπόθεση να συμφωνήσει κάποιος στο σύνολο της πολιτικής, μας για να κάνουμε κάτι για να σαπίσουν στη φυλακή οι δολοφόνοι».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα