Σερβία: Απαγόρευση εισόδου στην Βουλή

Ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) Βόισλαβ Σέσελι, επιχείρησε σήμερα να εισέλθει στη Βουλή της Βοϊβοντίνας, στην πόλη Νόβι Σαντ της Σερβίας, συνοδεία στελεχών του κόμματός του, αλλά δεν του επιτράπηκε η είσοδος.

Ο Βόισλαβ Σέσελι έφθασε στην είσοδο του κτιρίου της επαρχιακής Βουλής και διεμήνυσε ότι η επαρχιακή κυβέρνηση της Βοϊβοντίνας είναι "παράνομη και πρέπει να απομακρυνθεί", μεταδίδουν

τα ΜΜΕ στη Σερβία.

Προηγουμένως,ζήτησε, ως πολίτης, να παραστεί στη συνεδρίαση της Βουλής της Βοϊβοντίνας, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός, αλλά το Κολλέγιο της Βουλής απέρριψε το αίτημα.

Ο πρόεδρος της Βουλής της Βοϊβοντίνας, Ίστβαν Πάστορ είπε ότι το αίτημα δεν μπορεί να εκπληρωθεί, επειδή δεν συνάδει με το καταστατικό.

Ο Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος αποφυλακίστηκε από τη φυλακή Σεβενίνγκεν του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) για λόγους υγείας, δήλωσε στους δημοσιογράφους, έξω από το κτίριο της Βουλής, ότι η επαρχιακή κυβέρνηση είναι αποτυχημένη, ότι το Δημοκρατικό Κόμμα που είναι επικεφαλής έχει χάσει τη στήριξη των ψηφοφόρων και ότι πρέπει να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Ο αρχηγός του SRS είπε ότι μετέβη στο Νόβι Σαντ για να παραστεί στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, στην επαρχιακή Βουλή, αλλά δεν του επιτράπηκε η είσοδος.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι δικάζεται για εγκλήματα πολέμου από το ICTY, ο αρχηγός των Σέρβων Ριζοσπαστών είπε ότι είναι περήφανος για το παρελθόν του.

Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν έχει ακόμη πιστόλι και εκείνος απάντησε αρνητικά. "Τι μου χρειάζεται το όπλο. Δεν χρειάζομαι όπλο επειδή εγώ είμαι διοικητής των Τσέτνικ και είμαι ο πιο δυνατός", είπε.

Αφού παρέμεινε για λίγο έξω από τη Βουλή, μαζί με τα στελέχη του SRS, κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του κόμματος στο Νόβι Σαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα