Ο Θ. Παπαθεοδώρου στον ΑΘΗΝΑ984

O πρώην υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μίλησε στις 23/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

*Για τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ και τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών:

«Εδώ και κάποιο διάστημα η ΔΗΜΑΡ έχει επιλέξει έναν συγκεκριμένο
δρόμο, που έχει απομακρύνει πολλά στελέχη -μεταξύ αυτών και εμένα-, από το βασικό ιδρυτικό της πυρήνα και την ιδρυτική της στόχευση, η οποία δεν ήταν άλλη από την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς. Οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται ότι επικυρώνονται και από τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Επομένως η ΔΗΜΑΡ οδεύει πλέον προς μία συνεργασία, με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις επόμενες εκλογές, το περιεχόμενο της οποίας μένει να αποσαφηνιστεί...
Δεν είναι γνωστό το περιεχόμενο της συμφωνίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Από αυτό θα εξαρτηθεί και η υπόσταση της ΔΗΜΑΡ την επομένη ημέρα σε ένα ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μέχρις ότου αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο της συνεργασίας αυτής, νομίζω ότι πολλά πράγματα θα αναδυθούν, όπως και λεπτομέρειες οι οποίες ενδεχομένως να αποθαρρύνουν κάποια στελέχη από το να συνεχίσουν στο δρόμο που έχει χαράξει με τη συγκεκριμένη απόφασή της η ΔΗΜΑΡ. Πριν όμως γίνει αυτό, υπάρχει κάτι πολύ ουσιαστικό για τις επόμενες μέρες... Το πώς θα είναι η χώρα την επόμενη εβδομάδα και πώς θα είναι τις επόμενες εβδομάδες, πέραν της εκλογής ή μη ΠτΔ, στην κατεύθυνση των πρόωρων εκλογών. Εκτιμώ ότι θα βάλει σε σκέψεις πάρα πολλούς όσον αφορά το αν χρειάζεται ή όχι η σταθερότητα η χώρα και αν μπορεί από 1η Μαρτίου να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που επιβάλει η δανειακή σύμβαση... Η απόφαση που ελήφθη από την Κ.Ο είναι απόλυτα σεβαστή, δεν με βρίσκει σύμφωνο, αλλά δεν μπορώ να την παρακολουθήσω, γι' αυτό και είχα μία διαφορετική θέση της τελευταίες μέρες».

Δημοσιογράφος: Δίνετε ελπίδα για περίπτωση εκλογής ΠτΔ, ακόμα και αν χρειαστεί να είναι υποψήφιος ο Φ. Κουβέλης;

Θ. Παπαθεοδώρου: «Νομίζω ότι αυτή την περίπτωση ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ την έχει απορρίψει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις προηγούμενες μέρες. Άρα, τέτοια πιθανότητα δεν υφίσταται... Το σημερινό αποτέλεσμα πιστεύω ότι μας βρίσκει αρκετά μακρυά από τον στόχο των 180 βουλευτών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεΝ θα υπάρξουν βουλευτές που θα μεταβάλλουν άποψη».

Δημοσιογράφος: Εσείς, αφού πήρατε αποστάσεις από τη ΔΗΜΑΡ, σκοπεύετε να έρθετε σε συνεννοήσεις με κάποιους άλλους πολιτικούς χώρους;

Θ. Παπαθεοδώρου: «Το ότι βλέπω και παρακολουθώ τις κινήσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς πάντα και στηρίζω πρωτοβουλίες ενότητας, αυτό είναι δεδομένο. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα θα ξεκαθαριστούν τις επόμενες εβδομάδες».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα