Στις 29 Δεκεμβρίου η τρίτη ψηφοφορία για ΠτΔ

Στις 29 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον οπότε και θα διεξαχθεί η τρίτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, κατά την οποία απαιτούνται 180 ψήφοι. «Στην τρίτη ψηφοφορία "παρών" δεν θα υπάρχει», θα υπάρχει ονοματεπώνυμο και ο κάθε βουλευτής θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και με το συμφέρον της πατρίδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, της σύνεσης, της σταθερότητας. Αγωνιζόμαστε πολύ καιρό για να πετύχουμε το αυτονόητο. Ο λαός θέλει σταθερότητα, δεν θέλει εκλογές» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ούτε η Βουλή, ούτε ο λαός θα δώσει λευκή επιταγή», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη σημερινή διαδικασία, οι θετικές ψήφοι αυξήθηκαν σε 8 σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία και δόθηκαν από τους ανεξάρτητους βουλευτές, Βασίλη Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Κώστα Γιοβανόπουλο, Γιώργο Κασαπίδη, Γιάννη Κουράκο και Παναγιώτη Μελά, ενώ τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν και οι προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Από τη σημερινή διαδικασία απουσίαζε για λόγους υγείας η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, που σε επιστολή της αναφέρει πως αν ήταν στη Βουλή θα ψήφιζε "παρών".

Σε ό,τι αφορά τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε στο παρά ένα της ψηφοφορίας, ψήφισε "παρών", ενώ την ίδια στάση τήρησε και ο Θωμάς Ψύρρας, ο οποίος φέρεται να είναι έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί.

«Η βουλευτής Νίκη Φούντα, με την ανεξαρτητοποίηση της, επέλεξε το δρόμο της. Η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίζει το δικό της» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο πρώην υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου τόνισε ότι «η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ αποθαρρύνει πολλά από τα στελέχη του κόμματος με ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων αποχωρήσεων».

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Οντίν Λιναρδάτου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, για ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία με τον Σπ. Λυκούδη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Σταύρος Λυκούδης συζητάει με τον Σταύρο Θεοδωράκη για μεγάλο χρονικό διάστημα» , προσθέτοντας «αυτή τη στιγμή ο κύριος Λυκούδης ούτως ή άλλως, ηγείται των Μεταρρυθμιστών, οπότε και σε αυτό το πλαίσιο γίνονται οι συζητήσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα