Σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Στη Θεσσαλονίκη έρχεται σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο το πρωί στην 31η Σύνοδο των ΥΠΕΞ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).Στη συνέχεια ο κ. Τσαβούσογλου θα περάσει στην Κομοτηνή, όπου θα έχει επαφές με στελέχη της μειονότητας. Το πρόγραμμα των επαφών του στη Θράκη οργανώνεται,

σύμφωνα με πληροφορίες, από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, ενώ με την επίσκεψή του αυτή εκτιμάται ότι ο Τούρκος υπουργός επιδιώκει να αναπληρώσει τρόπον τινά την επίσκεψη που δεν κατέστη δυνατόν να κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τις επαφές του προ ημερών στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσαβούσογλου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συνάντηση των δύο υπουργών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί συνέχεια των διαβουλεύσεων για την αναζήτηση τρόπου επανέναρξης των συνομιλιών το Κυπριακό.

Πάντως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» εξακολουθεί να πλέει ανοικτά της Αμμοχώστου, με τη Λευκωσία να θέτει ως όρο το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την απόσυρσή του τουρκικού σκάφους από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι συνομιλίες.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουγός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αύριο στη Θεσσαλονίκη στις 8:30 το πρωί.

Ο κ. Τσαβούσογλου θα λάβει μέρος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), στην οποία θα προεδρεύσει ο κ. Βενιζέλος.

Στις 13:00 ο υπουργός Εξωτερικών θα δώσει συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΣΕΠ και τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών της Ρουμανίας και της Μολδαβίας, δηλαδή των χωρών που μαζί με την Ελλάδα αποτελούν την τρόικα του ΟΣΕΠ.

ΠΗΓΗ: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα