Σαρακοστιανό τραπέζι δύο ταχυτήτων

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά καθώς οι Αθηναίοι σπεύδουν νωρίς-νωρίς, προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι. Σύμφωνα με τους ιχθυοπώλες της αγοράς, η κίνηση φέτος δεν είναι η αναμενόμενη καθώς, δεν υπάρχουν, όπως λένε, χρήματα στους καταναλωτές. Οι τιμές ποικίλουν, με μάλλον πτωτικές τάσεις σε σχέση με πέρσι, ενώ οι καταναλωτές αρκούνται στα απολύτως απαραίτητα. Η Βαρβάκειος Αγορά θα παραμείνει ανοιχτή από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως και το μεσημέρι της Κ. Δευτέρας για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Χαλβάδες
πωλούνται σήμερα από 6,50 ευρώ, ταραμάδες 6-19 ευρώ πίκλες τουρσί από 3 ευρώ, αγγουράκια τουρσί από 3,50 ευρώ, ντολμάδες γιαλατζί από 6 ευρώ, θράψαλα από 4 ευρώ, γαρίδες φρέσκιες από 10 ευρώ, μοσχιοί από 6 ευρώ, χταπόδια φρέσκα από 9 ευρώ, καλαμάρια από 5-6 ευρώ, χτένια μεγάλα 18 ευρώ, κυδώνια από 11 ευρώ, γυαλιστερές από 10 ευρώ, αχιβάδες 11 ευρώ, μύδια ζωντανά 3 ευρώ, σουπιές 7 ευρώ, λαγάνα 2,50-3 ευρώ

Σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, το σαρακοστιανό τραπέζι φέτος θα είναι δύο ταχυτήτων, γι αυτούς που έχουν κι αυτούς που δεν έχουν, ούτε κατέχουν.

Το τραπέζι θα αφορά σε δύο κατηγορίες καταναλωτών: μία που θα ξοδέψει περίπου 71,29 ευρώ και μία δεύτερη που θα επιλέξει φθηνότερα προϊόντα γύρω στα 33,86 ευρώ.

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Δευτέρα οι λαϊκές αγορές.

Σε ό,τι αφορά την παραδοσιακή λαγάνα, η τιμή της παραμένει στα περσινά επίπεδα με διακύμανση από 2,5 έως 3 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η Καθαρά Δευτέρα είναι εργάσιμη ημέρα για τον ιδιωτικό τομέα και η λειτουργία των καταστημάτων κατά την ημέρα αυτή στο καθορισμένο πλαίσιο ωραρίου είναι ελεύθερη, εάν και εφόσον το επιθυμεί ο κάθε έμπορος.

Ρεπορτάζ: Χριστιάννα Κούσιου
Keywords
Τυχαία Θέματα