Πρώτη νίκη του Πανελευσινιακού στην Α1

Το ντεμπούτο του Τζίμη Κουστένη στον πάγκο του Πανελευσινιακού συνοδεύτηκε με την πρώτη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1, επί της ΑΕΚ με 81-72, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Ο Αθανασούλας με 21 πόντους ήταν μακράν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ από την ΑΕΚ που γνώρισε την 4η διαδοχική της ήττα, ο Σάκοτα πέτυχε 23 πόντους. Στην πρώτη του εμφάνιση

με την φανέλα της Ένωσης, ο Λιθουανός Ντελινινκάιτις πέτυχε 10 πόντους.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βον (17 πόντους, 11 ριμπάουντ) ο ΠΑΟΚ πέρασε και από το κλειστό της Νέας Σμύρνης επικρατώντας του Πανιωνίου με 65-61 . Οι «κυανέρυθροι» πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για την πρώτη εφετινή τους νίκη, αλλά δεν τα κατάφεραν κι έτσι με το αρνητικό ρεκόρ γι αυτούς 0/5 παραμένουν στην τελευταία θέση της βαιθμολογίας. Κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν ο Κορόλεφ με 20 πόντους.

Ο Άρης συνέχισε την ανοδική του πορεία και πέτυχε την 4η νίκη του στο πρωτάθλημα (έχει κι ένα μηδενισμό στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ), αυτή την φορά επί της Νέας Κηφισιάς με 83-80 στο «Αλεξάνδρειο».

Η ομάδα του Πρίφτη είχε σε ένα ακόμη ματς ως κορυφαίο τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, ο οποίος στο πρώτο μέρος πέτυχε 11΄πόντους και συνολικά 16 στο παιχνίδι, ενώ άλλους 13 σημείωσε ο Αντεγκμπόγιε. Η Κηφισιά, που βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 12 πόντους (43-31), με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος «επέστρεψε» στη διεκδίκηση της νίκης (ισοφάρισε 76-76), αλλά τελικά «λύγισε» στο τελευταίο λεπτό. Δεκαέξι πόντους πέτυχε οι Πεσάκοβιτς, ενώ 13 ο Ντούβνιακ.

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, που του δίνει ελπίδες για να παραμείνει στην Α1, πέτυχε ο Κόροιβος Αμαλιάδας, αυτή την φορά επί του ΚΑΟΔ με 71-69. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με την ομάδα του Μαρκόπουλου να πανηγυρίζει στο τέλος, χάρις στην εκπληκτική εμφάνιση του Ρόμπερτ που πέτυχε 17 πόντους.

Κανένα πρόβλημα δε συνάντησε ο Απόλλων Πατρών απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου στο κλειστό της Περιβόλας. Οι «Αχαιοί» επέστρεψαν στις νίκες με το τελικό 71-55, έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Πεν που τελείωσε το ματς με 19 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα