ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εκδικάζονται μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα συγκέντρωση αλληλεγγύης από μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ έξω από το κτίριο 8 των δικαστηρίων της Ευελπίδων καθώς αναμένεται στο Β Μονομελές Πρωτοδικείο να διεξαχθεί η δίκη των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης», για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, τον Μάρτιο του 2010, στον ΧΥΤΑ

Φυλής.

Η δίκη έχει αριθμό 29 στο πινάκιο του δικαστηρίου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής τού 2010, δικάζονται από το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο, γιατί όπως αναφλερει η σε βάρος τους κατηγορία «παράνομα εισήλθαν και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, στις 6 και 7 Μαρτίουτου 2010.

Ήταν η εποχή, που οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντέδρασαν στις πρώτες περικοπές των αποδοχών τους και την αφαίρεση βασικών εργασιακών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. Την ποινική δίωξη σε βάρος των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκάλεσε αίτηση, που είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο τότε Δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, ενώ βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι ο πρώην Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. (νυν Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) και πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης.

Ρεπορτάζ Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα