Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η ζάλη του Τσίπρα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κατάσταση ζάλης -προφανώς υπό την επήρεια των δημοσκοπήσεων αλλά δίχως να έχουν «μιλήσει» ακόμη οι κάλπες- βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας".

ΕΘΝΟΣ: "Ντιμπέιτ αρχηγών... εξ αποστάσεως"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ένα άτυπο εφ΄όλης της ύλης ντιμπέιτ έχουν αποδυθεί το τελευταίο διάστημα οι ηγέτες όλων των κομμάτων που διεκδικούν

την ψήφο των πολιτών εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Αντ. Σαμαράς και Αλ. Τσίπρας μέσα από τις δημόσιες ομιλίες τους αντιπαρατίθενται ανοιχτά με επίκεντρο την πορεία της χώρας και την επόμενη μέρα, ενώ τη δική τους μάχη δίνουν και οι ηγέτες των άλλων κομμάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εγινε Αγιος ο Παΐσιος!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο αγώνας της «Ε.Ω.», ο αγώνας των Χριστιανών Ορθοδόξων δικαιώθηκε!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Διπλό μήνυμα για την επόμενη μέρα"

Η εφημερίδα γράφει "προειδοποιήσεις από Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ για τη ρευστότητα. Η ΕΚΤ διαμηνύει ότι χωρίς πρόγραμμα δεν θα παρέχει εγγυήσεις και η Κομισιόν ότι αν η Ελλάδα τα σπάσει με τους δανειστές θα μπει σε περιπέτειες".

ΕΣΤΙΑ: "Τερατώδες λάθος ο εκλογικός νόμος"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα ο τόπος κινδυνεύει να πέσει στα χέρια μιας αμιγώς αριστερής Κυβερνήσεως, έστω και αν αυτή θα έχει ψηφισθεί από το 1/3 ή λίγο περισσότερο των πολιτών. Η αιτία είναι προφανής: Ο άθλιος εκλογικός νόμος που παρέχει πριμ 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, ακόμη και αν η διαφορά του από το δεύτερο κόμμα είναι μόλις μία ψήφος!"

Η ΑΥΓΗ: "Ισχυρή λαϊκή εντολή για ισχυρή διαπραγμάτευση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές «δεν θα είναι κυβέρνηση μόνο μιας παράταξης», αλλά «όλων των Ελλήνων» και θα βαδίσει «επιδιώκοντας σταθερά τον κοινωνικό διάλογο και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση» ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από την Κομοτηνή χθες βράδυ «ισχυρή εντολή», ώστε αυτή η κυβέρνηση «να έχει λυμένα τα χέρια απέναντι στα συμφέροντα»".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Πουλάνε τρέλα με τη Βενεζουέλα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, απέκτησαν δεσπόζουσα θέση στην προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. Το επικοινωνιακό επιτελείο της Συγγρού θέλει να εκμεταλλευτεί στην προεκλογική αντιπαράθεση τις εικόνες με τις ουρές στα σουπερμάρκετ και να φοβίσει τους ψηφοφόρους, ώστε να αποτρέψει την επικείμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα διλήμματα πριν από την τελική ευθεία"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα διλήμματα απευθύνουν προς το σώμα των ψηφοφόρων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έντεκα ημέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, επιχειρώντας να αντλήσουν ποσοστά από τους αναποφάσιστους, αλλά και από τα κόμματα που κινούνται στον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο, όπως το «Ποτάμι»".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Απειλεί» η ΕΚΤ εάν..."

Σύμφωνα με την εφημερίδα" η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απειλεί με διακοπή της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειασθεί να το κάνει, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μόνη ελπίδα του λαού δυνατό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "για ελπίδα μιλάει η ΝΔ, για την «ελπίδα που έρχεται» μιλάει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί, όμως, να είναι ελπίδα για το λαό η συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής κατεύθυνσης, του κεφαλαίου και της ΕΕ, έστω και από διαφορετικές διαδρομές;"

ΤΑ ΝΕΑ: "Σιωπητήριο... "

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέλος στην εκστρατεία παρέμβασης στις εκλογές κήρυξαν οι Βρυξέλλες, με δηλώσεις ηγετών όπως οι Ρέντσι, Ντεϊσελμπλούμ και Μοσκοβισί. Την ίδια στιγμή και ενώ το προεκλογικό κλίμα παραμένει τεταμένο ο Αλέξης Τσίπρας δημοσίευε άρθρο σε γερμανική εφημερίδα επιχειρηματολογώντας γιατί οι Γερμανοί δεν πρέπει να φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ".

Kontranews: "Συντριβή του Σαμαρά προβλέπει ο Μπόμπολας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλη συντριβή της Νέας Δημοκρατίας και εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν όλα τα στοιχεία της στοιχηματικής εταιρείας Stoiximan που ανήκει στο γνωστό βαρόνο των μίντια και εθνικό εργολάβο Γιώργο Μπόμπολα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Κλειδί» η συμφωνία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πυκνώνουν καθημερινά οι φωνές για την ανάγκη συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές, προκειμένου να παραμείνει η «ομπρέλα» της ΕΚΤ που τροφοδοτεί με ρευστότητα τις τράπεζες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το χρέος στο προσκήνιο"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο οι συζητήσεις για το ελληνικό δημόσιο χρέος από κορυφαίους αξιωματούχους της ευρωζώνης, αλλά και από τον διεθνή Τύπο, μαζί με όλα τα σενάρια για νέα αναδιάρθρωση, σε μία ολοφάνερη αλλαγή στάσης της Ευρώπης απέναντι στην Αθήνα που συνοδεύθηκε από αποκλιμάκωση των φημολογιών περί Grexit τις τελευταίες ημέρες".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, αλέξης τσίπρας, ελευθερη ωρα, εκλογικός νόμος, η εφημεριδα, δημοκρατια, επήρεια, τσιπρας, αντ, σαμαρας, ωρα, εγινε, ΕΚΤ, ελλαδα, εστια, αμιγώς, αυγη, συριζα, εκλογες, κομοτηνη, εφημεριδα, πετρελαιο, καθημερινη, διλήμματα, νέα, τραπεζες, bloomberg, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, νεα δημοκρατια, βρυξέλλες, ναυτεμπορικη, χρεος, αναδιαρθρωση, αθηνα, πηγη, απε-μπε, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, εφημεριδα δημοκρατια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλέξης τσίπρας, κομματα, εκλογικός νόμος, αντ, αυγη, δημοκρατια, εικονες, καθημερινη, ναυτεμπορικη, προγραμμα, πρωτοσελιδα, χθες βραδυ, ωρα, αρθρο, αμιγώς, απε, βενεζουελα, βραδυ, βρισκεται, βρυξέλλες, δευτερο, διαστημα, δημοσιο, δηλωσεις, δικη, διλήμματα, εκστρατεια, ελπιδα, επήρεια, εφημεριδα, ζαλη, ιδια, κυβερνηση, κλιμα, κομμα, λαθος, νικη, σωμα, τρελα, συγγρου, αγωνας, ανηκει, εθνικο, ηγετες, τραπεζα, χερια
Τυχαία Θέματα