Καταγγελίες για την κατάσταση στο ΠΝ

Σοβαρές καταγγελίες έκαναν δύο Ναύαρχοι που αποστρατεύτηκαν πρόσφατα, για την κατάσταση που επικρατεί στο Πολεμικό μας Ναυτικό.
Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κ.Χρηστίδης και ο επίτιμος Αρχηγός Στόλου Κ.Μαζαράκης, σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψαν ότι μετά τις δραστικές περικοπές που έχουν επιβάλλει στις Ένοπλες Δυνάμεις, ουσιαστικά το Πολεμικό Ναυτικό "αποσύρεται" από το Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο, την ίδια στιγμή, που η Τουρκία και τα πολεμικά της πλοία βρίσκονται παντού.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφεραν
θέμα των μπαταριών των υποβρυχίων 209, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα σχετικά δημοσιεύματα. Εδώ και τέσσερα χρόνια τα υποβρύχια 209 παραμένουν με ...ληγμένες μπαταρίες.

Κανείς δεν ασχολείται, είπαν οι ναύαρχοι, με το γεγονός, ότι τα υποβρύχια δεν μπορούν να πλεύσουν και παραμένουν ανενεργά στο Ναύσταθμο. Επίσης αποκάλυψαν, ότι δεν υπάρχει ούτε ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, που είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή αεροναυτικών επιχειρήσεων.

Ο πρώην Αρχηγός Στόλου Κ.Μαζαράκης μιλώντας για τις περικοπές στις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, είπε ότι , έχουν μειωθεί κατά 50% και ο πρώην Α/ΓΕΝ Κ.Χρηστίδης τόνισε, ότι το στρατιωτικό προσωπικό δεν νοιώθει ότι απλά αδικείται, αλλά ότι τιμωρείται από την Κυβέρνηση.

Χρήστος Καπούτσης
Keywords
Τυχαία Θέματα