Δραματική έκκληση

Εκτεθειμένοι στο κρύο για έβδομη ημέρα,παραμένουν στην Πλατεία Συντάγματος οι Σύροι πρόσφυγες πολέμου, οι οποίοι από χθες πραγματοποιούν απεργία πείνας, από την οποία εξαιρούνται τα μικρά παιδιά.

Πριν από λίγο σημειώθηκε νέο λιποθυμικό επεισόδιο 30χρονης γυναίκας ,το οποίο αντιμετωπίστηκε άμεσα από γιατρούς ιδιωτικού νοσοκομείου που έχουν προσέλθει εθελοντικά στο σημείο διαμαρτυρίας, προκειμένου να παρέχουν δωρεάν ιατρική εξέταση και νοσηλεία, εφόσον χρειαστεί.

Στο νοσοκομείο "Μητέρα" μεταφέρθηκε άμεσα

14χρονος που διαγνώσθηκε με σκωληκοειδίτιδα.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας σημειώθηκαν άλλα τέσσερα λιποθυμικά επεισόδια Σύρων προσφύγων.

Διεκδικούν άσυλο, στέγη και την προώθηση για ορισμένους εξ αυτών σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους δηλώνουν ότι από την Τρίτη θα προχωρήσουν και σε αποχή από το νερό. Οι απεργοί πείνας έχουν κλείσει συμβολικά το στόμα τους με ταινία ενώ από την απεργία πείνας εξαιρούνται τα μικρά παιδιά. Εχθές σημειώθηκαν τέσσερα λιποθυμικά επεισόδια, εκ των οποίων μια εγκυμονούσα γυναίκα και ένας 30χρονος Σύρος ο οποίος μεταφέρθηκε το βράδυ σε νοσοκομείο.

Βασικό αίτημα των προσφύγων είναι να τους παραχωρηθεί άσυλο και στέγη, κάτι που δεν έχει ικανοποιηθεί από τις έως τώρα επαφές τους με τα αρμόδια υπουργεία. Ορισμένοι εξ'αυτών ζητούν προώθησή τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Έκτακτο κάλεσμα σε συνάντηση για τους Σύριους Πρόσφυγες σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Στέκι μεταναστών (Τσαμαδού 13α). Οι Σύριοι πρόσφυγες έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας.

Κινητή ομάδα του Ομίλου Υγεία με 20 γιατρους φθάνει στο σημείο προκειμένου να εξετάσει τους πρόσφυγες και να τους διακομήσει στα νοσοκομεία του.

Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί στολίσαν και χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Δύο εκ των Σύρων προσφύγων μίλησαν στον Κώστα Κορέλλη και τον ΑΘΗΝΑ 9,84.

Δείτε στο σχετικό βίντεο στην ιστοσελιδα των Ηνωμένων Εθνών: http://unhcr.org/v-51961ce26

Περισσότερες πληροφορίες : #syrianrefugeesgr

Φωτογραφικό ρεπορτάζ: Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα