Ουρές σε τράπεζες και ΔΕΗ

Σπεύδουν να τακτοποιήσουν ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και απλήρωτα χαράτσια της ΔΕΗ φορολογούμενοι από το πρωί, φοβούμενοι μην μετακυλιστεί το χρέος τους στις εφορίες. Αλαλούμ, όμως, ακόμα και για όσους νόμιζαν ότι ξεμπέρδεψαν με ΔΕΗ και εφορία. Καταναλωτές που πλήρωσαν εκπρόθεσμα το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων

καλούνται τώρα πίσω στην εφορία. Κι αυτό γιατί η ΔΕΗ στην εκκαθάριση που έκανε μετέφερε το χρέος στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να ενημερώσει τους καταναλωτές της ότι θα μπορούσαν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία για να τα καταβάλουν απευθείας στην εφορία. Μάλιστα, θεώρησε ότι όσοι δεν πήγαν να πάρουν την επιστροφή, συμφωνούσαν να κάνουν συμψηφισμό για μελλοντική κατανάλωση ρεύματος.

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Αριστείδου, όπου βρέθηκε ο Κώστας Κορέλλης.

Ουρές, την ίδια ώρα, και στις τράπεζες, από φορολογούμενους που άφησαν ως την τελευταία στιγμή απλήρωτες υποχρεώσεις και πρέπει σήμερα να εξοφλήσουν φόρους εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας, απλήρωτων χαρατσιών του 2012, καθώς και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Εν τω μεταξύ, τη μείωση των φορολογικών προστίμων, εν μέσω των αντιδράσεων, εξετάζει η κυβέρνηση.

Εργαζόμενοι, επαγγελματίες και φοροτεχνικοί μιλούν για εξοντωτική και τιμωρητική πολιτική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τεθεί στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου η μείωση κατά 50% του προστίμου για μη έγκαιρη απόδοση του ΦΠΑ, που ακόμα και για καθυστέρηση μίας ημέρας φθάνει τα 1.000 και τα 2.500.

Keywords
Τυχαία Θέματα