Εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό ζητά ο Σβόμποντα

Την ανάγκη, η Ευρωπαϊκή Ένωση να εμπλακεί πιο ενεργά στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, υπέδειξε ο πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει για τον σκοπό αυτό να διοριστεί από την ΕΕ, μια διακεκριμένη προσωπικότητα.

Σε ερώτηση για την πολιτική της τρόικας στην Κύπρο, ο κ. Σβόμποντα απάντησε ότι η τρόικα

θέτει τις απαιτήσεις της κατά τρόπο που μπορεί να πει κάποιος ότι «υπάρχει ήδη μια κατοχή στην Κύπρο, η τουρκική, και δεν χρειάζεται άλλη». Υποστήριξε ότι, η τρόικα πρέπει να καταργηθεί και το θέμα θα συζητηθεί σύντομα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Σβόμποντα ανέφερε ότι με τον κ. Αναστασιάδη συζήτησε και το θέμα των ευρωεκλογών. Σχετικά, εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν πολύ υποβοηθητικό, αν οι Τουρκοκύπριοι συμμετείχαν σε αυτές τις εκλογές. Επίσης, είπε ότι συζητήθηκε η δυνατότητα να έρθουν παρατηρητές για τις εκλογές για να διαβεβαιώσουν τους Τουρκοκύπριους ότι όλα βαίνουν καλώς. «Το να υπάρχει εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ήταν, επίσης, ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ενότητας της Κύπρου» επισήμανε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα