Ο Τύπος της Τετάρτης

Η κατάθεση Διώτη για το περίφημο στικάκι της λίστας Λαγκάρντ, ο αριθμός των καλπών που θα στηθούν στη βουλή, η κατάσταση στη Συρία και η νέα τρομοκρατία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Τετάρτης.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ρίχτερ οργής για τον Στουρνάρα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η ασυλία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα

εντός κυβέρνησης και Ν.Δ. έλαβε τέλος. Η προκλητική απόφασή του να ακυρώσει την επιβολή φόρου πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής, την ώρα που σφαγιάζει την ελληνική κοινωνία, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μάλιστα, για πρώτη φορά χθες υπουργοί και «γαλάζιοι» βουλευτές στράφηκαν εναντίον του με δημόσιες δηλώσεις μεταφέροντας το κλίμα οργής που επικρατεί για τον κ. Στουρνάρα".

ΕΘΝΟΣ: "Ωρα κρίσης για 180.000 εκπαιδευτικούς".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Την επόμενη εβδομάδα δίνεται από το υπουργείο Παιδείας στους φορείς για διαβούλευση. Μέχρι τις 10 Μαρτίου το διάταγμα θα είναι έτοιμο για να αποσταλεί προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Είδε το φως το αληθινό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αναλαμπή Διώτη στην κατάθεσή του ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων. Στις γραπτές εξηγήσεις, που υπέβαλε μέσω του συνηγόρου του, παραδέχεται ότι προχώρησε στην αντιγραφή του περιβόητου USB. Κι αυτό όταν στην επιτροπή της Βουλής είχε πει ότι απλώς του έριξε για ματιά, μη γνωρίζοντας ότι πρόκειται για τη λίστα Λαγκαρντ. Ωστόσο, το περιβάλλον του Γ. Παπακωνσταντίνου επιμένει ότι ο Διώτης γνώριζε όλα τα στοιχεία που ήρθαν από τη Γαλλία"

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στη Συρία έφτασε η ώρα των Προφητειών!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Παιχνίδια στρατηγικής» μέχρις ότου ξεκινήσουν τον Αρμαγεδδώνα... Δυστυχώς, ένας άλλος παγκόσμιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος, όπως ο θάνατος, αλλά όχι ακόμα!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φορολογικό αλαλούμ από τα «λουκέτα» στις εφορίες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "φορολογούμενοι θα υποχρεώνονται να διανύουν έως και 100 χιλιόμετρα για ρύθμιση χρεών, υποβολή προσφυγών και θεώρηση βιβλίων. Στον «αέρα» και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, που θα έχουν διαβιβαστικό ρόλο και θα ανοίξουν μόνο αν οι δήμοι διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια".

ΕΣΤΙΑ: "Η ευθύτης του κ. Στουρνάρα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οσοι παρηκολούθησαν προχθές το βράδυ την τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα προς την κ. Ελλη Στάη (ΝΕΤ), ασφαλώς θα διεπίστωσαν την ευθύτητα και την αφοπλιστική ειλικρίνεια με την οποία απαντούσε. Σπανίως μέλη κυβερνήσεων και μάλιστα σε τόσο νευραλγική θέση έχουν το θάρρος να μιλούν δημοσίως κατά τέτοιο τρόπο, όπως μίλησε ο κ. Σουρνάρας. Διότι παρ΄ότι ο ίδιος δεν είναι πολιτικός, δεν παύει να είναι μέλος μιας πολιτικής κυβερνήσεως που στηρίζεται από τρία κόμματα. Αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κατονομάση τις ευθύνες των κομμάτων αυτών για το γεγονός ότι φθάσαμε εδώ".

Η ΑΥΓΗ: "Στήνουν καλπονοθεία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διασπούν την Ολομέλεια της Βουλής σε τρεις κάλπες, όσες και οι προτάσεις των κομμάτων για τη λίστα Λαγκάρντ, για να μην αθροιστούν οι ψήφοι στα πρόσωπα Βενιζέλου και Παπανδρέου. Οι τρεις κυβερνητικοί συνεταίροι και ο πρόεδρος της Βουλής παραπέμπουν το θέμα της απόφασης στην κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει κοινοβουλευτικό προηγούμενο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σύνταξη με την αναγνώριση Βαρέων".

Η εφημερίδα επισημαίνει "προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος και ο τρόπος εξαγοράς για όσους έχουν εργαστεί σε Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) την περίοδο από 1/1/2012 έως 31/12/2015 σε εργασίες ή ειδικότητες που εξαιρέθηκαν από τον νέο πίνακα, περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του ΙΚΑ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τα γιατί και... Διώτη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "περίεργη παραδοχή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη στο υπόμνημά του στους οικονομικούς εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ, που δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων και περιπλέκει ακόμη περισσότερο την υπόθεση".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Μυστικά και ψέματα στην κατάθεση Διώτη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ακόμη πιο περίπλοκο έκανε τον γρίφο που επικρατεί γύρω από το USB με τη Λίστα Λαγκαρντ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, μέσω των έγγραφων εξηγήσεων που παρείχε στους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι διερευνούν την υπόθεση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Φόβοι για μεγάλο χτύπημα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "φόβοι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα μπορεί να υπάρχει κλιμάκωση των πρόσφατων επιθέσεων κατά δημοσιογράφων και πολιτικών στόχων, με τελευταία αυτή στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, με τη μορφή μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος εκφράζονται στο κυβερνητικό επιτελείο".

Η ΝΙΚΗ: "Καταναλωτικά δάνεια: Πώς θα τα κουρέψετε με την ψιλή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "γενναίες ρυθμίσεις και κούρεμα έως και 90% της αρχικής οφειλής φέρνει η οικονομική κρίση που πλήττει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και Τράπεζες. Η τεράστια αύξηση των «κόκκινων» δανείων που προσεγγίζουν τα 40 δισ. ευρώ, και η κακή οικονομική συγκυρία που ενισχύει τον φόβο ότι τα επισφαλή δάνεια μπορεί να γίνουν περισσότερα έχει αναγκάσει τις εμπορικές τράπεζες να προχωρήσουν σε ουσιαστικές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα δάνειά τους είτε αυτά είναι καταναλωτικά είτε στεγαστικά, ενώ σημαντική είναι και η μείωση οφειλών από πιστωτικές κάρτες".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Δεν αλλοίωσα αντέγραψα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε ο συνήγορος του Ιωάννη Διώτη στους οικονομικούς εισαγγελείς, επιβεβαιώνει ότι αντέγραψε το επίμαχο USB με τη λίστα Λαγκάρντ και παράλληλα ζητεί τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο στικάκι".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να απορρίψει το κλίμα τρομοκρατίας εναντίον του".

Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: Ο λαός να μην παγιδευτεί σε μια ανούσια δικομματικού τύπου αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, που κρύβει την ανάγκη ο λαός οργανωμένος και συσπειρωμένος να αντιπαλέψει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και το σύστημα που τα γεννά".

ΤΑ ΝΕΑ: "Λίστα Λαγκάρντ: Κολοκυθιά για τις κάλπες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την κολοκυθιά παίζουν τα κόμματα για τη διαδικασία στην ψηφοφορία επί των προτάσεων παραπομπής που έχουν κατατεθεί για τους χειρισμούς στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η κυβερνητική πλειοψηφία προκρίνει τη διενέργεια της ψηφοφορίας σε τρεις κάλπες - μία για κάθε πρόταση - ώστε να ελέγξει τις διαρροές".

6ΜΕΡΕΣ: "Μαντρώνουν τους βουλευτές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στη δίνη της καλπολογίας στροβιλίζεται η τρικομματική κυβέρνηση, με τη διαδικασία της ψηφοφορίας για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη λίστα Λαγκάρντ να μπαίνει, έστω και ακριθιγώς, στην ατζέντα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Στόχος των κινήσεων που γίνονται από προχθές είναι να «μαντρωθούν» οι βουλευτές, κυρίως της Ν.Δ., ώστε να μην μπορούν να ... εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους απέναντι στην πρόταση του κυβερνητικού συνασπισμού για παραπομπή σε Προανακριτική Επιτροπή μόνο του Γιώργου Παπακωνστνατίνου, και να απλωθεί ομπρέλα προστασίας απέναντι σε ενδεχόμενη... λοξοδρόμηση ψήφων σε άλλες κάλπες προς Βενιζέλο και Παπανδρέου".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Χωρίς λεωφορεία για να πιεστεί το δημόσιο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Σε τροχιά σύγκρουσης εμπόριο και κυβέρνηση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ευθεία «σύγκρουση» με τους μικρομεσαίους εμπόρους οδηγείται η κυβέρνηση, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να προωθήσει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ρήξη για το ωράριο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«Εμφύλιο» έχει προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο το σχέδιο για ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς παρουσίασε έρευνες για να υποστηρίξει ότι, όπου αυτό έχει εφαρμοστεί, υπήρξαν σημαντικά οφέλη και διαβεβαίωσε τους διαφωνούντες πως σε περίπτωση που το σχέδιο αποτύχει, τότε θα επανέλθει το ισχύον καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Μετωπική για τις Κυριακές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χάσμα χωρίζει τους εμπόρους και το υπουργείο Ανάπτυξης σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως φάνηκε χθες στην ευρεία σύσκεψη με τους φορείς της αγοράς για τον νέο Αγορανομικό Κώδικα, η οποία διεκόπη με την αποχώρηση του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδη, αφού προηγουμένως υπήρξε έντονη αντιπαράθεση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "13+1 ειδικές παρεμβάσεις για τουριστικές επενδύσεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρεμβάσεις σε 14 σημεία-«κλειδιά» για την ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων, τη μεταφορά στρατηγικής σημασίας, διευθύνσεων από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού στο υπουργείο Τουρισμού, αλλά και τη θέσπιση του τουριστικού ακολούθου σε ελληνικές πρεσβείες σε χώρες που ο ΕΟΤ δεν διαθέτει γραφεία, προβλέπει σχέδιο νόμου που κατέθεσε χθες για δημόσια διαβούλευση η υπουργός, Ολγα Κεφαλογιάννη".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
τυπος, υπουργείο παιδείας, το φως, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, βουλη, νέα, δημοκρατια, στουρναρας, υπουργοι, ωρα, φως, usb, γαλλια, εστια, ελλη, νετ, ειλικρίνεια, αυγη, βενιζελος, παπανδρεου, βραδυνη, βαε, ικα, εφημεριδα, σδοε, ελλαδα, καθημερινη, νικη, κουρεμα, τραπεζες, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, νεα δημοκρατια, συριζα, ψηφοφορία, μακεδονια, λεωφορεια, ημερησια, κερδοσ, εσεε, χατζηδακης, ναυτεμπορικη, εοτ, ολγα, μπε, κινηση στους δρομους, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, εφημεριδα δημοκρατια, ωραριο καταστηματων, αλλαγη ωρας, νεα κυβερνηση, γιαννης κεφαλογιαννης, εκλογες 2012, λιστα λαγκαρντ, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, κοινωνια, κομματα, βουλευτες, οικονομικη κριση, ρυθμιση χρεων, χωρες, το θεμα, αυγη, βραδυνη, δανεια, εοτ, ηγεσια, θανατος, θαρρος, θεμα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, πρωτοσελιδα, σδοε, υπουργείο παιδείας, φως, ψεματα, ωρα, αυξηση, απε, ατζεντα, αφορμη, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινονται, γραφεια, διαστημα, δυστυχως, δηλωσεις, δινη, διωτη, διωτης, εσεε, ευρω, ειλικρίνεια, υπαρχει, ελλη, ελλη σταη, εβδομαδα, επαγγελματα, ερευνες, ετοιμο, εφημεριδα, υποθεση, υφυπουργος, κυβερνηση, κλιμα, λειτουργια, ματια, μειωση, μορφη, νικη, μπε, ολγα, ομπρελα, παπακωνσταντινου, περιβαλλον, υπογραφη, ρυθμισεις, ρυθμιση, ρολο, συρια, σκαφη, σχεδιο, τις κυριακες, το φως, τρια, τιτλος, συγγρου, φορα, ψηφοφορία, ιωαννης, ευθεια, υπουργειο, κυριακη, usb
Τυχαία Θέματα