Διπλωματική ένταση μεταξύ Ινδίας-Πακιστάν

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του πακιστανικού στρατού θα καλέσει σήμερα τον ινδό ομόλογό του για να διαμαρτυρηθεί για την πρόσφατη επίθεση στο Κασμίρ που στοίχισε τη ζωή σε ένα πακιστανό στρατιώτη--το πέμπτο θύμα της σύγκρουσης μεταξύ των δύο γειτόνων και πυρηνικών δυνάμεων φέτος. Το Πακιστάν κατηγόρησε τα ινδικά στρατεύματα για "απρόκλητη επίθεση".

Ανακοίνωση του πακιστανικού στρατού αναφέρει ότι θα "διαμαρτυρηθεί έντονα" για την επίθεση κατά του στρατιώτη που σημειώθηκε την Τρίτη. Δύο ινδοί και τρεις πακιστανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο Κασμίρ από τις αρχές του έτους.

Τα ινδικά στρατεύματα

πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πακιστανό στρατιώτη στη θέση Κούντι στην ινδική πλευρά της Γραμμής Ελέγχου στη διαφιλονικούμενη περιοχή των Ιμαλαΐων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πακιστανικός στρατός.

Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι και των δύο χωρών επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία του επεισοδίου και επέμειναν ότι δεν θα επηρεαστεί η πορεία των συνομιλιών με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων τους.

Εκπρόσωπος του ινδικού στρατού, ο συνταγματάρχης ΡΚ Πάλτα, απέρριψε τις κατηγορίες λέγοντας ότι τα πακιστανικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον δύο θέσεων του ινδικού στρατού, αλλά οι ινδικές δυνάμεις δεν απάντησαν.

"Δεν υπήρξε απώλεια ζωής ή κάποιος τραυματισμός", είπε ο ίδιος.

Η Ινδία και το Πακιστάν έχουν εμπλακεί σε τρεις πολέμους από την ανεξαρτητοποίησή τους από τη Βρετανία το 1947, δύο εκ των οποίων για το Κασμίρ.

Η ανταλλαγή πυρών είναι συχνό φαινόμενο στην διεθνώς αναγνωρισμένη Γραμμή Ελέγχου 740 μήκους χιλιομέτρων παρά την εκεχειρία που συνήφθη το 2003.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα