Ο Τύπος της Πέμπτης

Η φορολογία, οι απολύσεις και μετατάξεις, τα προβλήματα στην Παιδεία και την Υγεία και οι λαϊκές αντιδράσεις κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Πέμπτης.Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η τρόϊκα δεν...ξέρει τι να κάνει!"

Η εφημερίδα γράφει ότι " ολοταχώς προς νέα δημοσιονομικά μέτρα πριν τη δόση του Οκτωβρίου! Τρύπα 2 δισ. ευρώ μέχρι του χρόνου. Για φοροκόπωση μιλούν στην

έκθεσή τους οι δανειστές, την ώρα που ο Χρ. Σταϊκούρας πετάει στα σύννεφα".

ΕΘΝΟΣ: " Στην υγεία το νέο κύμα διαθεσιμότητας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την υπαγωγή σε καθεστώς κινητικότητας του πλεονάζοντος διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού. Στις 1.250 διαθεσιμότητες του τρέχοντος έτους θα προστεθούν άλλες τόσες το 2014"

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: " Ο Πούτιν στο Μυστρά!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θα είναι πολύ θετικό να πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα, αφού είναι προς όφελος της χώρας μας. Με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα έρθει στην Ελλάδα τον Δεκαπενταύγουστο και θα επισκεφθεί το Αγιο Ορος, την Πάτμο, αλλά και τον Μυστρά!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Η ρύθμιση για νέες οφειλές σε εφορίες και Ταμεία"

Η εφημερίδα γράφει ότι " τα μυστικά και οι παγίδες της "πάγιας ρύθμισης" για χρέη προς το Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και λοιπούς φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Ποια παλαιά χρέη μπορούν να ενταχθούν. Ποιοι μπορούν να εξοφλήσουν σε 48 δόσεις οφειλές από εισφορές που έγιναν ληξιπρόθεσμες έως 31-12-2012 και ποιοι δικαιούνται να πληρώσουν σε 100 μηνιαίες δόσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: " "Απολύουν" και 15.000 μαθητές!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα " μετά τους 2.000 εκπαιδευτικούς που μπήκαν στη διαθεσιμότητα και οδεύουν προς την απόλυση, τον "αργό θάνατο" της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης πληρώνουν ακριβά και οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών".

ΕΣΤΙΑ: "Tax- induced recession- Υφεσις προκαλούμενη από τους φόρους"

Η εφημερίδα "παραθέτουμε σήμερα ένα απόσπασμα απ άρθρο που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη αμερικανική εφημερίδα "Observer Reporter" στις 13 Οκτωβρίου 1991, όταν η οικονομία των ΗΠΑ διήρχετο μεγάλη ύφεση".

Η ΑΥΓΗ: "Αλμα ανατροπής και δημιουργίας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα " πλησιάζει η ώρα για την κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα βάλει τέλος στα Μνημόνια και θα αποκαταστήσει τη δημοκρατία. Παλλαϊκό προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, τον κόσμο της Αλλαγής και του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, για να ηττηθεί η λιτότητα και το "μαύρο μέτωπο" που στήνει ο Σαμαράς".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: " Ηφαίστειο που ξυπνά η κοινωνία"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " "καζάνι που βράζει" θυμίζει ο δημόσιος τομέας στη χώρα μας, μετά τη "φωτιά" που άναψε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και το οποίο ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις. Ηδη από χθες, οι εργαζόμενοι στους δήμους ξεκίνησαν σειρά κινητοποιήσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν καταλήψεις κτιρίων, αποχές και συλλαλητήρια".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: " Δημόσια Ταπείνωση"

Η εφημερίδα υποστηρίζει " πολιτικοί οσφυοκάμπτες οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση και ταπείνωση. Οι πολίτες καλούνται με νέες θυσίες να γεμίσουν ένα βαρέλι δίχως πάτο και οι κυβερνώντες επιχειρούν να "κοιμίσουν" έναν ολόκληρο λαό με το "παραμύθι" της ανάπτυξης".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Ο εμπαιγμός των μετατάξεων για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα " οι κυβερνητικές υποσχέσεις για μετάταξη μέρους των δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία στο διάστημα της διαθεσιμότητας των 8 μηνών φαντάζουν έωλες, όπως και τόσες άλλες κυβερνητικές εξαγγελίες που τις πήρε ο "στρατηγός άνεμος" ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Φοβούνται "αντάρτικο" σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο "μικροσκόπιο" του Μεγάρου Μαξίμου και της Ιπποκράτους βρίσκονται περί τους πέντε βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αντιστοίχως, που φέρονται να διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας την Τετάρτη επί του πολυνομοσχεδίου μέσω του οποίου καταργούνται οι υφιστάμενες θέσεις σχολικών φυλάκων και η Δημοτική Αστυνομία".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Δραματική μείωση της απασχόλησης - 3 άνεργοι για κάθε 8 εργαζόμενους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δραματική μείωση της απασχόλησης καταγράφει σχετική μελέτη της Icap Group σημειώνοντας ότι ο λόγος "άνεργοι/ απασχολούμενοι" διαμορφώνεται σήμερα (πρώτο τρίμηνο 2013) στο 38% περίπου, δηλαδή σε κάθε οκτώ εργαζόμενους αντιστοιχούν τρεις άνεργοι".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια. Καλούν ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ- ΜΑΣ- ΟΓΕ"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας. Κάτω τα μέτρα κυβέρνησης ΕΕ- ΔΝΤ. ΚΚΕ: Κάλεσμα συμμετοχής του λαού στα σημερινά συλλαλητήρια. Κλιμακώνουμε με την 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η τελική σύγκρουση- Κυβέρνηση ή τώρα ή ποτέ!"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " μεταρρυθμίσεις και εξεύρεση πλεονάζοντος προσωπικού μέσω αξιολόγησης ή οριζόντιες απομακρύνσεις υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα είναι οι εναλλακτικές διαδικασίες που θα κληθεί να ακολουθήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης"

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Υπερταχεία ή οδοντωτός- Στο συνέδριο το μεγάλο στοίχημα για τον Τσίπρα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η απο-φασιστική κίνηση των επιτελών του Σαμαρά να κλείσουν την ΕΡΤ σήμανε την έναρξη μιας νέας περιόδου για την ελληνική πολιτική/ κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, σήμανε την είσοδο σε μια νέα, ακόμη σκληρότερη φάση εφαρμογής- διά πυρός και σιδήρου- των μνημονίων, που συνοψίζουν τους όρους διακυβέρνησης της χώρας που έχουν θέσει οι δανειστές".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Απελπισία και αδιέξοδα"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Διπλό σήμα κινδύνου- Η ύφεση και η υπερφορολόγηση οδηγούν σε αδιέξοδο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επικίνδυνες αποκλίσεις στον προϋπολογισμό το πρώτο εξάμηνο. Η συνεχής αύξηση της φορολογίας έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα επιχειρήσεων και μισθωτών. Αποκλείει λήψη νέων μέτρων ο Γ. Στουρνάρας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τρύπα 1,6 δισ. στα έσοδα. Διευρύνθηκε στα 8,7 δισ. το ταμειακό έλλειμμα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "μπορεί το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά το α' εξάμηνο να διαμορφώθηκε στο 1,5 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον στόχο, πλην όμως η τρύπα στα έσοδα παραμένει σημαντική και ανέρχεται στα 1,62 δισ. ευρώ!".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συζήτηση για τα νέα μέτρα αρχίζει από το Σεπτέμβριο"

Η εφημερίδα τονίζει ότι " τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ενδεχομένως και για το 2013, προαναγγέλλει έκθεση της Κομισιόν, στην οποία διαπιστώνονται αβεβαιότητες για τα δημοσιονομικά, αλλά και κίνδυνοι σχετικά με την επάνοδο της οικονομίας στην ανάπτυξη".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
τυπος, αγιο ορος, η εφημεριδα, icap group, τα νεα, μεταταξεις, δημοκρατια, νέα, ωρα, ελλαδα, ορος, ικα, οαεε, ελευθεροτυπια, εστια, observer, reporter, ηπα, αυγη, σαμαρας, βραδυνη, εφημεριδα, έωλες, καθημερινη, νεα δημοκρατια, ΠΑΣΟΚ, icap, group, ριζοσπαστησ, ΔΝΤ, ΚΚΕ, απεργια, ποντικι, ΕΡΤ, μακεδονια, στουρναρας, κερδοσ, ναυτεμπορικη, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια μμε, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, μειωση μισθων, εκλογες 2012, τσιπρας, θεμα εκθεσης 2012, απεργια 26 σεπτεμβριου, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, κοινωνια, βουλευτες, πολυνομοσχεδιο, καταληψεις, αστυνομια, αυγη, βραδυνη, δημοκρατια, ηπα, ηφαιστειο, καθημερινη, ναυτεμπορικη, νεα μετρα, οικονομια, προγραμμα, πρωτοσελιδα, τα νεα, υγεια, υφεση, ωρα, icap, αγιο ορος, αυξηση, αρθρο, βρισκεται, διαστημα, δημοσιο, διπλο, ευρω, εκθεση, ελληνικη αστυνομια, εφημεριδα, εφοριες, έωλες, θετικο, θυμιζει, κυβερνηση, κυμα, κινηση, κυρια, ληψη, μαξιμου, μειωση, μυστικα, ξυπνα, οδοντωτος, οκτω, ορος, οφελος, παμε, ποντικι, πουτιν, προβληματα, ρυθμιση, σειρα, σχεδιο, τριτη, φορολογια, group, χωρα, icap group, υπουργειο, μελετη, πληροφοριες, σημα, θεματα, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα