Ανοιχτό προσκλητήριο

Δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετατρέπεται σε ενιαίο κόμμα, μετά την αυτοδιάλυση των συνιστωσών. «Ιστορικό αντάμωμα για την Αριστερά και τον τόπο», χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του το συνέδριο του κόμματος.

Κάτω από το κεντρικό σύνθημα «ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμος λαός», ο κ. Τσίπρας

μίλησε με τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εν αναμονή κυβέρνηση και τόνισε «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την σωτηρία της χώρας, εμείς μπορούμε».

Εξ ου και απηύθυνε ανοιχτό προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις του πολιτικού φιλελευθερισμού, που δεν ανήκαν στην Αριστερά, αλλά αντιλαμβάνονται σήμερα το πρόβλημα της δημοκρατίας που βιώνει η χώρα.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε και στο ΚΚΕ, αλλά και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που -όπως είπε- στήριξε το αίτημα της Αλλαγής.


Ως προς τα εσωκομματικά τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σημαία ευκαιρίας για προσωπικές στρατηγικές ή για στρατηγικές μικροομάδων.

Απουσία του Μανώλη Γλέζου ξεκίνησαν οι εργασίες, καθώς το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δεν αποδέχθηκε την θέση στο τιμητικό προεδρείο του συνεδρίου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε ανακοινωθεί μία ημέρα νωρίτερα χωρίς συνεννόηση μαζί του. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι ο κ. Γλέζος θέλησε να εκδηλώσει εμπράκτως την διαφωνία του με την απόφαση της διάλυσης των συνιστωσών.

Keywords
Τυχαία Θέματα