Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φτώχεια με ή χωρίς "λύση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παράταση της ...φτώχειας στην Ελλάδα φέρνει το σχέδιο για χρονική επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος, που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής".

ΕΘΝΟΣ: "Οι προτάσεις Τσίπρα στους δανειστές".

Η

εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα βήμα πριν από τη συμφωνία ή την παράταση της αβεβαιότητας είναι η κυβέρνηση, την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας προσέρχεται στις Βρυξέλλες με δέσμη προτάσεων, διεκδικώντας οριστική λύση για το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. Καθοριστικής για τις εξελίξεις θα είναι η εξαμερής συνάντηση που συγκάλεσε ο Ντ. Τουσκ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δραματικές ώρες. Επώδυνο "πακέτο" ή χρεοκοπία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "λύση που θα απομακρύνει το Grexit ή ρήξη που θα το φέρει κοντύτερα από ποτέ. Αντιμέτωπος με αυτό το δίλημμα θα βρεθεί απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα πρέπει να κάνει την επιλογή του και να επωμιστεί το βάρος της, γιατί εδώ που έφτασε τα πράγματα η κυβέρνηση, δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια του χρόνου".

ΕΣΤΙΑ: "Συμφωνία επιτάσσει το εθνικό συμφέρον".

Η εφημερίδα τονίζει μεταξύ άλλων ότι "μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρωθυπουργός καλείται να λάβει αποφάσεις. Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει δίλημμα. Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει συμφωνία. Την καλύτερη δυνατή ή την λιγώτερο επώδυνη. Διότι οι συνέπειες της μη συμφωνίας θα είναι δραματικές. Όχι για την Ευρώπη, αλλά για την Ελλάδα. Κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί τι θα συμβεί στον τόπο μας μετά από τυχόν πτώχευση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Η μητέρα των συνόδων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η πιο κρίσιμη για την Ελλάδα σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες. Το βράδυ θα αποφασίσει αν η κυβέρνηση συμφωνήσει με τους δανειστές και αποσπάσει μια θετική δήλωση, ώστε να κλείσει η οριστική συμφωνία στη σύνοδο κορυφής των "28" την Πέμπτη 2 Ιουνίου. Σήμερα το πρωί ο Αλ. Τσίπρας θα μετάσχει σε συνάντηση με τους Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Τουσκ και Ντάισελμπλουμ, ενώ στη 1 μμ ώρα Ελλάδας θα συνεδριάζει το Eurogroup. Η παράταση της δανειακής σύμβασης βρίσκεται στην ατζέντα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Υπογράφει η Αθήνα σπάνε οι κόκκινες γραμμές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " υποχωρήσεις κάνει η κυβέρνηση-τόσο στο Συνταξιοδοτικό όσο και στο Φορολογικό- προκειμένου να διασφαλίσει συμφωνία που θα περιλαμβάνει και δεσμεύσεις των δανειστών για τη διευθέτηση του χρέους. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι δηλώσεις υπέρ της ρήξης από προβεβλημένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος".

Kontranews: "Εκλογές για να εγκρίνει ο λαός τη συμφωνία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα αναμένεται να προκαλέσει μια ενδεχόμενη συμφωνία με τους λεγόμενους εταίρους. Το ίδιο ακριβώς, θα συμβεί και σε περίπτωση ρήξης και μάλιστα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, πολύ σοβαρότερες και με απρόβλεπτες συνέπειες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ημέρα επιλογών για κυβέρνηση και εταίρους"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με βάση συζήτησης τη νέα επικαιροποιημένη πρόταση που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση και κύριο στόχο την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει και το ζήτημα της απομείωσης του χρέους, διεξάγεται απόψε στις Βρυξέλλες η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα, την ώρα που οι πιέσεις για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων γίνονται όλο και πιο ασφυκτικές".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα