Ο Θ. Σκόκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Θανάσης Σκόκος, μέλος συντονιστικής επιτροπής του Ποταμιού, μίλησε στις 16/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την συνάντηση Στ. Θεοδωράκη - Α. Τσίπρα που ματαιώθηκε:

Δημοσιογράφος: Υπάρχει μια πολύ σκληρή ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σήμερα, που μιλάει όχι μόνο για ανακολουθίες του επικεφαλής του Ποταμιού, αλλά και για πολιτικό ήθος...

Θ. Σκόκος: «Καλά τώρα, εντάξει. Τι πολιτικό ήθος; Αυτοί μας λένε ασπόνδυλα, υβρίδια κ.λπ.
Δεν είναι του χαρακτήρα μας να μπούμε σε μια τέτοια αντιπαράθεση. Η ματαίωση ή η αναβολή επ' αόριστον αυτής της συνάντησης είχε ένα σαφές πολιτικό περιεχόμενο. Την απόρριψη του συμβολισμού που εμπεριέχει για τις εξελίξεις στον τόπο μας η ενδεχόμενη συνεργασία και τα εγκώμια που έπλεξαν και στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο κ. Τσίπρας στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Πιστεύουμε ότι τέτοιες συγκλίσεις δεν είναι προς όφελος της χώρας και των πολιτών και επομένως, δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει μια συνάντηση του Στ. Θεοδωράκη με τον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α...».

Δημοσιογράφος: Για εσάς η συμμετοχή Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε κυβέρνηση είναι μια από τις κόκκινες γραμμές;

Θ. Σκόκος: «Σε κυβέρνηση που να συμμετέχουμε και εμείς, ναι... Επειδή δεν είμαστε μικρομέγαλοι και ξέρουμε ότι οι εξελίξεις είναι σοβαρές, αυτά θα τα κρίνουν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές. Ποιοι θα είναι μέρος της λύσης, τι δύναμη θα έχουν για να επιβάλλουν την κατάλληλη λύση κ.λπ. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα μας δώσουν εκείνη την δύναμη που θα μας κάνει σοβαρό, σημαντικό, καταλυτικό μέρος της λύσης».

Δημοσιογράφος: Ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι ο κ. Τσίπρας ψάχνει διαθέσιμους αρχηγούς. Είπε, επίσης, ότι εγώ θα είμαι μέρος της λύσης, ακόμα και με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αν χρειαστεί...

Θ. Σκόκος: «Βεβαίως. Αυτό δεν το παίρνουμε πίσω. Δεν πρόκειται για μια βεντέτα. Πρόκειται για μια στάση σε μια συγκεκριμένη συγκυρία. Δεν είναι μόνο το θέμα της συνάντησης Τσίπρα - Καμμένου. Είναι το γενικότερο νοσηρό κλίμα των ημερών. Δηλαδή, με "κουμπαράδες", με κατηγορίες για εξαγορά βουλευτών κ.λπ., την στιγμή που η χώρα καταρρέει...».

Δημοσιογράφος: Αυτό σημαίνει ότι επ' αόριστον αναβάλλεται και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό;

Θ. Σκόκος: «Δεν έχει καθοριστεί ακόμα και δεν έχει σχέση η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Απλώς υπήρχε αυτή η αλληλουχία ότι θα ήταν πρώτα η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά με τον πρωθυπουργό. Δεν έχει προσδιοριστεί αυτή η συνάντηση, ούτε σχετίζεται».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα