Ο Π. Σκουρλέτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στις 22/08 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Από την πρεσβεία του Λουξεμβούργου στάλθηκε αρνητική απάντηση χθες, αργά το απόγευμα, ως προς το αίτημά μας, το οποίο είχε κατατεθεί από την προηγούμενη εβδομάδα... Με βάση κάποιες διαρροές που υπήρξαν στον Τύπο, φαίνεται ότι υπήρξαν κύκλοι της κυβέρνησης, οι οποίοι βοήθησαν στο να πάρει τελικά ο κ. Γιούνκερ την απόφαση να μην συναντήσει τον κ. Τσίπρα. Δεν
κατανοήσαμε κάποια σχόλια, που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο πριν δύο ημέρες, τα οποία έλεγαν ότι υπάρχει μια ασάφεια εκ μέρους του κ. Τσίπρα, για το εάν θέλει να συναντήσει τον κ. Γιούνκερ, όταν εμείς ήδη είχαμε καταθέσει επίσημα το αίτημα. Και, από εκεί και έπειτα μάλιστα, προσπαθούσαν να κάνουν μια συσχέτιση αυτής της αστάθειας -υποτίθεται-, εκ μέρους μας, με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γύρω από τα θέματα της οικονομικής κρίσης. Και έκαναν την αυθαίρετη ερμηνεία ότι αυτές οι δηλώσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα αποτροπής της συνάντησης».  

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι υπάρχει μια πλευρά αξιωματούχων, ανώτερων πολιτικών στελεχών, στην Ευρώπη σήμερα,  που προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι μια δύναμη αρνητισμού. Και δεν αντιλαμβάνονται ότι η διαφωνία μας είναι ακριβώς στην ουσία των εφαρμοζόμενων πολιτικών και στο αδιέξοδο που αυτές γεννούν».

Δημοσιογράφος: Θα μπορούσε να είχε λειτουργήσει αποτρεπτικά σε αυτή τη συνάντηση, η άρνηση του προέδρου του κόμματος να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Τρόικα;

Π. Σκουρλέτης: «Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, διότι οι εκπρόσωποι της Τρόικα είναι ανώτεροι υπάλληλοι, δεν είναι πολιτικοί εκπρόσωποι. Έρχονται να υλοποιήσουν μια πολιτική, η οποία έχει αποφασιστεί, έτσι όπως έχει αποφασιστεί. Δεν είναι ομόλογοι ούτε του κ. Σαμαρά, ούτε του κ. Τσίπρα. Και καλά κάναμε -νομίζω- και δεν τους είδαμε. Μας περνάει από το μυαλό ότι προφανώς ο κ. Τόμσεν και οι υπόλοιποι, όσο περνάει από το χέρι τους, θα είπαν τον καλό τους λόγο -εντός εισαγωγικών-, για να μην γίνει αυτό το ραντεβού. Αλλά το βρίσκω εντελώς στενόμυαλο, στενοκέφαλο, όπως όμως είναι συνολικά η πολιτική της Ευρώπης σήμερα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα