Η Μ. Κοππά στον ΑΘΗΝΑ984

Η ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, Μαριλένα Κοππά, μίλησε στις 22/08 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:  

«Η ευρωζώνη κινδυνεύει να βουτηχτεί όλη μαζί σε μία βαθιά ύφεση. Το θέμα, όμως -στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή-, είναι ότι θα υπάρξουν μέτρα για ουσιαστικότερη οικονομική διακυβέρνηση. Για να μπορέσουν, όμως, να αφορούν την χώρα μας, πρέπει αυτή να προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα, συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, που δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε προχωρήσει.
Δηλαδή, για να είμαστε στο τρένο των αλλαγών, στο τρένο των νέων αναπτυξιακών μέτρων, πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να δώσει δείγματα γραφής. Ακόμα, παρά τις εξαγγελίες,  κανείς δεν έχει δει στο τραπέζι να εφαρμόζεται ένα μέτρο, που πραγματικά θα αφορά τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, για τις οποίες όλοι μιλάμε από την έναρξη της κρίσης. Δεν είδαμε όμως να εφαρμόζονται. Γιατί, αλλιώς, θα γυρίσουμε στη γνωστή παλιά συνταγή νέων περικοπών μισθών και συντάξεων, σε ένα επίπεδο που πια η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει και έχει φτάσει στο όριά της».

* Για την εφεδρεία:

«Δεν είναι ένα λυμένο ζήτημα ακόμα, απ' ό,τι όλα δείχνουν. Και από το ΠαΣοΚ υπάρχουν νέες σκέψεις και προτάσεις, όλα πρέπει να μπουν στο τραπέζι. Η εφεδρεία -με τη μορφή που είχε παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα-, φάνηκε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Είμαστε σε νέο τοπίο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν μεσολαβήσει εκλογές. Είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να είμαστε σαφείς...».

Δημοσιογράφος: Έχουν βρεθεί οι ισορροπίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων;

Μ. Κοππά: «Πρέπει να βρεθούν. Οι δυσκολίες υπάρχουν και είναι λογικό. Ξεκινάμε από τρία κόμματα, που είναι από τελείως διαφορετικές προελεύσεις μέσα στο πολιτικό φάσμα. Αυτό, όμως, που συνδέει και τα τρία είναι η πίστη ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να παραμείνει, τελικά, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι λοιπόν, εθνική υποχρέωση των τριών κυβερνητικών εταίρων, να μην απογοητεύσουν τον ελληνικό λαό και να μην οδηγήσουν τη χώρα σε μεγάλη κρίση και τελικά στην καταστροφή. Γι' αυτό το λόγο είναι μεγάλη ιστορική ευθύνη των τριών εταίρων να βρουν τις ισορροπίες. Να αγωνιστούν μέχρι τέλους. Μέχρι τώρα, έχει φανεί ότι υπάρχει διάθεση, υπάρχει πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα