Ο Γ. Καββαθάς στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, μίλησε στις 22/08 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Φρόσω Ζαγορίτου.

Για το πακέτο των νέων μέτρων και την κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων είπε:

«Η ΓΣΕΒΕΕ είχε τοποθετηθεί από το 2010, από το πρώτο μνημόνιο, ότι τα μέτρα είναι αναποτελεσματικά, μεγαλώνουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και δεν πρόκειται
να αποδώσουν. Δεν είναι δυνατόν να αποδώσουν. Βλέπουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής, της λάθος συνταγής, γιατί θα έπρεπε να γίνει μια αναδιάρθρωση του δημοσίου στην Ελλάδα, αλλά σαφώς θα έπρεπε να παρθούν μέτρα, για να στηριχθούν ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρήσεις, για να δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας και να υπάρχει ανάπτυξη.
Με οριζόντιες μειώσεις, φορολογικά μέτρα, "πάγωμα" της ρευστότητας, μέσα από τα προβλήματα και των ίδιων των τραπεζών, δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη. Τα στοιχεία που μας δίνουν και οι έρευνες του ΙΜΕ - ΓΣΕΒΕΕ, είναι στην κατεύθυνση ότι μεγαλώνει παραπάνω η ύφεση».

Σε άλλο σημείο είπε: «Κάθε μέρα, τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι δραματικά. Οι επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά. Η μείωση του τζίρου έχει φτάσει πάνω από το 40% στις επιχειρήσεις. Η τουριστική περίοδος δεν πήγε καλά σε οικονομική αντιστοιχία. Ίσως πετύχουμε μέχρι το τέλος του χρόνου τον στόχο των 16 εκατομμυρίων επισκεπτών στην Ελλάδα. Ίσως το πλησιάσουμε, αν δεν το ξεπεράσουμε. Κάπως διορθώνεται η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί το προεκλογικό δίμηνο στη χώρα, που μας έκανε ζημιά τουριστικά. Αλλά, στην πράξη, θα δούμε μετά τον Σεπτέμβριο -και μακάρι να διαψευσθώ-, χειρότερα πράγματα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα