Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησε την 1/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Γιώργο Αποστολίδη. Μεταξύ άλλων, είπε:
* Για την έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη που αναφέρεται σε ένα "κράτος - δυνάστη":

«Τώρα τελευταία στην Ελλάδα ανακαλύπτουμε την Αμερική, λες και τόσα χρόνια δεν ζούσαμε σε αυτή τη χώρα, δεν ξέραμε τίποτα... Η Ελλάδα έφτασε εδώ και γνωρίζουμε όλοι γιατί έφτασε. Οι ευθύνες δεν είναι οριζόντιες.
Ζούμε σε μια κατάσταση που δεν περιμέναμε ότι θα έρθει η ώρα να την αλλάξουμε. Ξεχάσαμε χιλιάδες πράγματα, την παραγωγικότητα, ήρθε και η διαφθορά. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει πριν τις εκλογές είναι ότι κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί κάτι που δεν μπορεί να κάνει σε λίγες μέρες. Τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα και υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας δρόμος, που πρότειναν αρκετά κόμματα, λέει ότι "είναι μια μπλόφα της Ευρώπης, εμείς θα τα σαρώσουμε όλα, θα μείνουμε στο ευρώ, θα κάνουμε τα μαγικά μας", ο οποίος δρόμος μας οδηγεί -κατά την άποψή μου- στην πτώχευση, τη χρεοκοπία και την καταστροφή της χώρας. Υπάρχει ένας άλλος δρόμος ο οποίος είναι δύσκολος, στον οποίο έγιναν λάθη και παραλείψεις, ο οποίος όμως μας κράτησε όρθιους».

Σε άλλο σημείο είπε: «Η κρίση χτύπησε κάποιους άδικα. Κάποιους ανθρώπους δεν μπορώ να τους πείσω. Χρειάζεται, όμως, να πείσουμε το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας ότι αυτός είναι ο δρόμος ώστε σε λίγο καιρό να τραβήξουμε με την προσπάθειά μας και τη βοήθεια του κράτους και το άλλο κομμάτι, το οποίο δεν έχει ελπίδα. Είναι πολύ εύκολο (σ. σ. να ακούει κάποιος) κάποιες φωνές που του λένε "να βγούμε στη δραχμή, να κάνουμε στάση πληρωμών, να κάνουμε δήμευση καταθέσεων πάνω από 20.000 ευρώ". Αυτό το κράτος θα φέρει καταστάσεις που δεν έχουμε σκεφτεί. Η δημοσιογραφία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Να καταννοεί την κατάσταση, να μην σκεφτεί τα νούμερα, να σκεφτεί την επόμενη ημέρα, ότι η Ελλάδα τη Δευτέρα, μετά την Κυριακή των εκλογών, θα πρέπει να έχει κυβέρνηση».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα