Με γραπτές εξετάσεις και ηλεκτρονικά θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Τον Ιούνιο και μετά τις εκλογές αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Οι εξετάσεις θα γίνουν γραπτώς και ηλεκτρονικά και θα αποτελούνται από ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα το «Έθνος» το 25 με 30% της βαθμολογίας θα κρίνει η εκπαίδευση του κάθε υπαλλήλου (πτυχία κλπ.), άλλο ένα 10-15% θα κρίνεται από την επιμόρφωση, μεγάλο ρόλο θα έχει εμπειρία, ως και 35% της βαθμολόγησης και ένα 5-10% θα λαμβάνεται υπόψη η γνώση ξένων γλωσσών.

Το υπόλοιπο 20% θα καλύπτεται

από το αποτέλεσμα του τεστ αξιολόγησης, το οποίο θα αποτελείται από 80 περίπου ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, εκ των οποίων οι 40 θα αφορούν σε γενικά διοικητικά θέματα και οι υπόλοιπες 40 θα είναι εξειδικευμένες κατά κλάδο.

Το τεστ θα έχει διάρκεια περίπου 2 ώρες και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν αυτόματα, αφού η αξιολόγηση θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τα κριτήρια δεν αφορούν πρόσληψη, ή προαγωγή, αλλά αποκλειστικά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Οι ικανότητες και δεξιότητες του προσωπικού θα διερευνηθούν κατά κλάδο, με την παράθεση ειδικών ερωτημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα