Ο Δ. Παπαδημούλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στις 31/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Γιώργο Αποστολίδη. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει υψηλά ελλείμματα και χρέη και που εκατομμύρια πολίτες βιώνουν την ανεργία, η Ελλάδα ξοδεύει πάρα πολλά σε όπλα και είναι ο βασικός αγοραστής και εισαγωγέας όπλων από την Γαλλία και την Γερμανία, τις
χώρες που κατεξοχήν μας πιέζουν να μειώσουμε δαπάνες, ελλείμματα. Η Ελλάδα είναι η χώρα που ξοδεύει τα περισσότερα σε όπλα σε όλο τον ΟΟΣΑ, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ορισμένες αγορές συνδέονται όχι με την εξυπηρέτηση αμυντικών αναγκών, αλλά με μίζες και με μαύρο πολιτικό χρήμα. Τα περίφημα γερμανικά υποβρύχια... Αν παγώναμε την προμήθεια των δυο που απομένουν, θα εξοικονομούσαμε ένα δισ. ευρώ. Η συγκεκριμένη αγορά έχει αποδειχθεί ότι έγινε επειδή δόθηκαν μίζες τουλάχιστον 70 εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους. Στην Ελλάδα βέβαια η υπόθεση ερευνάται, κανείς δεν έχει δικαστεί, κανείς δεν έχει καταδικαστεί. Επίσης, είναι ανοιχτό ένα θέμα προμήθειας φρεγατών, γαλλικών αυτή την φορά, που αν πάγωναν, θα εξοικονομούσε το δημόσιο τα επόμενα χρόνια δαπάνες ύψους 4 δισ. ευρώ. Το ερώτημα είναι γιατί δεν παγώνουν αυτές οι προμήθειες, τι γίνεται για τον επανασχεδιασμό και τη συμπίεση των αμυντικών μας δαπανών και πότε θα σταματήσει η Ελλάδα να είναι όχι μόνο πρωταθλήτρια στις δαπάνες για εξοπλισμό, αλλά και πρωταθλήτρια στις μίζες για τις δαπάνες στους εξοπλισμούς. Όλα τα σκάνδαλα των υποβρυχίων της Siemens, των τρόλεϊ, όλως τυχαίως συνδέονται με γερμανικές εταιρείες και αποκαλύφθηκαν με αποφάσεις αρχών άλλων χωρών, δικαστηρίων στην Γερμανία, δικαστηρίων στις Η.Π.Α. Κανένα σκάνδαλο δεν αποκαλύφθηκε με κυβερνητική πρωτοβουλία στην Ελλάδα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα