Ο Κορτώ για την ομοφοβία

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος εμφανίστηκε αντίθετος στο γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το δημοσίευμα του Γκάρντιαν στο οποίο ο κ. Αθανασίου χαρακτηρίζεται «ομοφοβικός».
«Υπάρχει θέμα πολιτικό με τον κ. Αθανασίου», σχολίασε στον Αθήνα 9.84 και στην «Στάση των Δύο» με τον Άρη Τόλιο, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠαΣοΚ Δημήτρης Καρύδης.


Νωρίτερα, ο γνωστός

συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ μέσω της εκπομπής «Ντάμες Σπαθί» αναφέρθηκε στην απόφασή του να παντρευτεί τον σύντροφό του, για το πώς νιώθει μετά από αυτό καθώς και για το τι πρέπει να συνειδητοποιήσει η κοινωνία.

Στην ίδια εκπομπή, ο Μιχάλης Μουσού-Ράντου (πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων αλλά και συνιδρυτής του σωματείου "Συμβίωση") μίλησε για το τι σημαίνει σε πρακτικό και σε προσωπικό επίπεδο το να μπορεί κάποιος να επισημοποιεί τη σχέση του, ποιες είναι οι ζημιές που δημιουργούνται από αυτό δημιουργεί αυτό, αλλά και γιατί πιστεύει ότι είναι σωστό να απαντήσει στις δηλώσεις του υπουργού, ο πρωθυπουργός.
Ο Βαγγέλης Μάλλιος δικηγόρος και γενικός γραμματέας της ελληνικής ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου, τόνισε στην ίδια εκπομπή ότι αν ίσχυε αυτό που λέει ο κ. Αθανασίου οι χώρες που το έχουν υιοθετήσει θα ήταν παράνομες. Είναι νομικές αστειότητες που λέγονται για λόγους ψηφοθηρίας κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα