«Έφυγε» ο Κώστας Λινοξυλάκης

Βαρύ πένθος σκόρπισε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και του αθλητισμού γενικότερα, η είδηση της απώλειας του Κώστα Λινοξυλάκη την Τετάρτη.

Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τον Αύγουστο νοσηλεύτηκε στο ΓΝΑ, με την οικογένειά του να κάνει έκληση για αίμα, καθώς η ανάγκη ήταν μεγάλη και δεν υπήρχε επάρκεια...

Τελικά ο μεγάλος αμυντικός των «πράσινων» την δεκαετία του '50 και του '60 δεν κατάφερε

να βγει νικητής από αυτή τη μάχη και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81ων ετών.

Ο Κώστας Λινοξυλάκης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αστέρα Αθηνών. Στον Παναθηναϊκό μετακινήθηκε το 1950 και τιμούσε την πράσινη φανέλα για 13 ολόκληρα χρόνια.

Έπαιξε σε 101 αγώνες πρωταθλήματος Α' Εθνικής, πετυχαίνοντας 7 γκολ, πέντε τέρματα πέτυχε στο Κύπελλο, ενώ συμμετείχε και σε πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια του «τριφυλλιού».

Με τα πράσινα, πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα (1953, 1960, 1961, 1962) κι ένα Κύπελλο Ελλάδας.

Την ποδοσφαιρική του καριέρα την τερμάτισε σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Ανακοίνωση ΟΠΑΝΔΑ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για το θάνατο του Κώστα Λινοξυλάκη, θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου και επί σειρά ετών Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου στο Δήμο Αθηναίων.

Ο εκλιπών υπήρξε ίνδαλμα της δεκαετίας του '50, μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, της ομάδας της Αθήνας, και της Εθνικής Ελλάδας, και παρ' όλα αυτά παρέμεινε ένας σεμνός άνθρωπος και ποδοσφαιριστής.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια την πόλη της Αθήνας.

Ο Οργανισμός εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του στους οικείους του.

Keywords
Τυχαία Θέματα