Κοινή στρατιωτική άσκηση Τουρκία-Πακιστάν-Αφγανιστάν

Η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων απαρτιζόμενη από τρεις χώρες, την Τουρκία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, έκαναν από κοινού άσκηση ειδικών…

Στην από κοινού άσκηση των τριών χωρών που διεύθυνε η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων, μετείχαν από Τουρκία μια ομάδα ειδικών δυνάμεων, προσωπικό από το αρχηγείο, 4 ελικόπτερα S-70, 2 επιθετικά ελικόπτερα και ένα μεταφορικό αεροσκάφος, ενώ από Αφγανιστάν και Πακιστάν μετείχαν μια ομάδα ειδικών δυνάμεων και μια ομάδα μελών από τα αρχηγεία τους.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων Ζεκάι Ακσακαλί και ανώτατοι αξιωματικοί από Αφγανιστάν και

Πακιστάν. Στην άσκηση που εκτέλεσαν οι μπορντό μπερελί, έγινε επιχείρηση από ελικόπτερο S-70 και από 2 επιθετικά ελικόπτερα σε σπίτι σε ορεινή περιοχή όπου είχε εντοπιστεί ομάδα τρομοκρατών. Μετά από το επιτυχημένο τέλος της επιχείρησης, ομάδα των τρομοκρατών συνελήφθη, ενώ διασώθηκε ο τραυματίας στρατιώτης. Οι ειδικές δυνάμεις αργότερα περιέγραψαν την εκπαίδευση στα καγιάκ σε μια διαμορφωμένη πίστα για καγιάκ.

Στην άλλη άσκηση, η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων περιέγραψαν την εκπαίδευση στα αλεξίπτωτα, όπως αυτή γίνεται στο Τούνελ Κατακόρυφου Αέρα, στο Διεθνές Στρατιωτικό Κέντρο Εκπαίδευσης Αλεξίπτωτων. Εκεί με την βοήθεια εξομοιωτή περιγράφηκαν τεχνικές άλματος, όπως και το πώς παραμένουν στον αέρα πριν ανοίξει το αλεξίπτωτο. Ακολούθως άτομα που κρατούνταν όμηροι σε τριώροφο κτίριο, διασώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις των τριών χωρών που κατέβηκαν εκεί από ελικόπτερο.

ΠΗΓΗ tourkikanea.gr/DHA

Keywords
Τυχαία Θέματα